Erik van Loon nog niet vol gas

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2013_04-Startpodium_Van_Loon_Wams_Lima_podium.jpgErik van Loon is de Dakar Rally van 2013 niet meteen vol gas begonnen. Op de eerste etappe, een mini-proefje van 13 kilometer rond het bivak van Pisco, was nog niet veel te winnen maar alles te verliezen.

Toch was Van Loon niet tevreden. "De 31ste tijd is niet wat ik in gedachten had. Ergens bij de eerste twintig, dat had ik in mijn hoofd. Ik heb te onzeker gereden’, vond Van Loon. ‘Het had een paar seconden harder gemogen. Erik Wevers was veertien seconden sneller en staat wel bij de eerste twintig."

Niet dat er nu meteen een man overboord is: de Dakar duurt nog bijna 8000 kilometer. "Het komt ook heus wel goed, maar ik had liever wat verder naar voren gestaan voor de eerste serieuze etappe. Het begon ook best aardig en de auto is hartstikke goed. Het had alleen beter gemoeten. Ik moet nog in mijn ritme komen, denk ik."
 
Navigator Marc Wams had op het korte, maar lastige proefje in het mulle Peruviaanse zand weinig te doen. In de tweede etappe krijgt hij des te meer werk, naar het roadbook laat aanzien. "Veel zand en wat stenen", verwacht Wams. De etappe is opnieuw een rondje rond Pisco, maar dan van 242 kilometer.