Maxxis Dakar Team: De kop is er af

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2013_05-Stage-1_MaxxisDakar_Koolenss1.jpgHet Maxxis Dakar Team Powered by Super B heeft de eerste dag van Dakar 2013 op een goede manier afgesloten. Sebastian Husseini liet zien dat hij uit het juiste racehout gesneden is en finishte de eerste korte proef rondom Pisco op een mooie 2de plaats. Ook Kees Koolen was goed onderweg en finishte als vijfde. De beide buggy’s hadden tijdens de verbinding wat problemen met de brandstoftoevoer, maar wisten beiden de finish te bereiken. Kornelis Offringa en Rob van Pelt reden de Unimog probleemloos naar de finish.

 

Beide Maxxis Dakar Team quads in de top vijf
De quads waren vandaag het eerst aan de beurt en reden al vroeg in de ochtend over het startpodium in Lima. Aangemoedigd door de vele fans begonnen zij aan de 250 kilometer lange verbindingsroute naar de eerste stage van 2013 rondom Pisco. De 13 kilometer korte proef was meer een formaliteit, maar was belangrijk voor de startpositie voor de etappe van zondag. Sebastian Husseini debuteerde sterk en pakte een fantastische  tweede plaats, maar ook Kees Koolen liet zien dat de Maxxis Dakar Team quad snel was. Koolen finishte de eerste etappe op een mooie vijfde plaats. 

Problemen voor de Buggy’s
Tegen de middag was het de beurt aan Tim Coronel en Jurgen van den Goorbergh om over het startpodium te rijden. Het massaal toegestroomde publiek liet een grote indruk achter bij beide rijders en vol goede moed begonnen zij aan de 250 kilometer lange verbindingsroute. Na een aantal kilometer gereden te hebben viel de buggy van Coronel stil. Niet veel later reed hij weer, maar de buggy bleef haperen. Ook van den Goorbergh had problemen met de buggy tijdens de verbindingsroute en kwam daardoor te laat bij de start aan. Het probleem bleek hem in de brandstoftoevoer te zitten. Zowel Coronel als van den Goorbergh haalde de finish uiteindelijk wel, maar verloren helaas veel tijd.

Na de finish werd de tijd van Jurgen van den Goorbergh gecorrigeerd. Vanwege de chaos bij de start kreeg iedereen die te laat gestart was aftrek van minuten. Van den Goorbergh finishte zo als 43ste. Tim Coronel had de pech dat hij niet gewacht had totdat het probleem verholpen was en ging op tijd van start. Helaas kwam hij op de proef stil te staan en finishte als 142ste.
b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2013_05-Stage-1_MaxxisDakar_Coronelss1.jpg
Offringa en van Pelt zonder problemen naar de finish
Kornelis Offringa en Rob van Pelt waren met de Unimog de laatste van het team die van start mochten gaan. Na een probleemloze verbindingsroute kwam de Maxxis Dakar Team equipe aan bij de start van de proef. Na wat oponthoud konden dan ook eindelijk de trucks beginnen aan de eerste proef van Dakar 2013. Offringa en van Pelt nemen geen risico en sluiten de eerste proef af op een keurige voorlopig 46ste plaats.

Foto's: Willy Weyens