Henk Knuiman maakt positieve start in de Dakar Rally

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2013_04-Startpodium_Knuiman-Start.jpgHenk Knuiman uit het HSF Logistics Henstek Rally Team heeft een positieve gestart gemaakt in de Dakar Rally. De eerste etappe liep van Lima (Peru) naar Pisco en was 263 kilometer lang. De special stage was slechts dertien kilometer lang, wat betekende dat de rijders allereerst een verbindingsroute hadden van 236 kilometer.

Henk ging om 09:00 uur vanochtend van start en benutte de verbindingsroute om lekker in zijn ritme te komen. Het rijden ging lekker en op de route heeft hij niets bijzonders meegemaakt. Na de verbindingsroute kwam hij aan in een bivak waar de monteurs nog een kleine wijziging aan de KTM machine door voerden. Er werd een kleinere gearing op de motor gezet omdat de special stage uit erg los zand bestond. In deze dertien kilometer lange stage heeft Henk netjes gereden en geen fouten gemaakt. Er zat een flinke afstap in en een aantal onoverzichtelijke duinen zorgden er toch voor dat de rijders uiterst geconcentreerd moesten blijven. Henk trotseerde de duinen zonder problemen en klokte uiteindelijk een achttiende tijd.

De tweede etappe is een loop van 327 kilometer. Hiervan is 85 kilometer verbindingsroute en de andere 242 kilometer is special stage. Er wordt gestart in Pisco en er wordt gefinisht in Pisco. Ook deze etappe zal uit diep zand bestaan. Henk is op dit moment zijn roadbook aan het klaar maken en de monteurs zijn de motor aan het prepareren voor de tweede etappe.