Bas Dakar Team wil compleet naar Santiago

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2013_03-Keuring_BAS-Dakar-2013-start-podium-Lima.jpg

Lima, 4 januari 2013 - keuring

Na een lange periode van intensief voorbereiden is het Bas Dakar team klaar voor de start van de 33e Dakar. Het team, met motorrijders Jan van Gerven, Marco van Geel, Caspar van Heertum, Marcel Huigevoort en Bastaan Nijen Twilhaar is gisteren goedgekeurd en klaar voor de start morgen in Lima.

Jan van Gerven nam na zijn mislukte Dakar van 2012 het initiatief om een nieuw team op te zetten. Al snel sloten de anderen aan en werd de beslissing genomen om voor Dakar 2013 in te schrijven. Met twee assistentietrucks en de inbreng van de ervaren teammanager Gert-Jan Reijnders en Wim de Cramer die de verantwoordelijkheid heeft voor het technische gedeelte, heeft het Bas Dakar Team het erg goed voor elkaar. Voor de 6 rijders mag de Dakar nu dan ook eindelijk van start gaan.

Op wat gedoe met papierwerk na ging het Bas Dakar Team probleemloos door de keuring. Marcel Huigevoort stond niet genoemd op de lijst van de KNMV, maar dat misverstand werd snel opgehelderd. Na alle stempels opgehaald te hebben, alles gps apparaten aangesloten en gecontroleerd waren, konden de rijders zich nog even voorstellen aan het enthousiaste publiek waarna de motoren in het Parc Fermé geparkeerd werden.

Teammanager Gert-Jan Reijnders zag met trots hoe de rijders over het podium gingen. ‘’We hebben veel werk verricht met z’n allen, en alles is goed verlopen, zowel de technische keuring als het administratieve gedeelte. We zijn blij dat we nu zover zijn. Nu nog een dagje rust en zaterdag vertrekken.’’

De mannen van de assistentie krijgen niet veel rust, zij gebruiken de tijd die nog rest om de laatste spullen in de truck zo goed mogelijk in te delen.

Voor Jan van Gerven kan de Dakar niet snel genoeg beginnen. ‘’We hebben de spullen perfect voor elkaar. Dat wachten vind ik niets, geduld kennen wij eigenlijk niet. Laat het maar snel zaterdagochtend worden. Dan vertrekken we met een soort trein die doorgaat naar de finish in Santiago, en we hopen allemaal aan boord te blijven. We zijn trots op het team dat we samen neergezet hebben en we gaan ervoor om met z´n allen aan de finish te komen.´´

Als de deelnemers morgen het startpodium afrollen in Lima onder massale belangstelling, volgt een verbindingsetappe over het asfalt van 250 kilometer naar Pisco. Daar wordt een special van 13 kilometer verreden die vooral bedoeld is om de startvolgorde te bepalen voor de zware twee dag, die volgens organisator ASO meteen het kaf van het koren zal scheiden.