Team De Rooy fluitend door de keuring

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2013_00-vooraf_WIW_7848.JPG

Het gaat er rustig aan toe tijdens de keuring van Le DAKAR 2013.  De organisatie is professioneel en weet wat hen te doen staat;  auto’s, trucks, motoren en quads worden aan de lopende band aangeboden in het tijdelijke DAKAR dorp dat in Lima, Peru voor deze start is opgebouwd.

Petronas | Team de Rooy | Iveco  heeft op 2 januari de auto’s in de haven afgehaald en is op 3 januari aan de beurt voor de technische keuring. Vanmorgen om 8:00 uur, locale tijd, lagen de eerste A.S.O. mannen reeds onder de trucks om zegels aan te brengen aan de assen van de rallywagens.  Dit jaar is het namelijk niet langer toegestaan om een grotere veerweg dan 500 mm te hebben.  Dit is het maximale bereik dat de as uit kan veren ten opzichte van het chassis.  Mocht het zegel breken dan krijgt men hiervoor strafminuten. De organisatie controleert dit jaar nog op meerdere technische zaken tijdens de rally, zo heeft men al gewichtscontroles aangekondigd tijdens deze rally.

De voertuigen in de truck categorie moeten aan een minimum gewicht voldoen van 8.500 kg zonder brandstof.  De rallytrucks van Team de Rooy wegen dit jaar maar net 8.550 kg en zijn daarmee erg dicht bij het minimale gewicht gebleven. Een uitermate knappe prestatie die we toe kunnen schrijven aan de technische achterban van het Team de Rooy waarover Gerard de Rooy de uiteindelijke leiding heeft.

Gerard; “Ik ben blij dat we de auto’s tot op het streefgewicht hebben kunnen brengen. Door elk detail nogmaals onder de loep te nemen en daar waar mogelijk naar een alternatief, lichter materiaal te grijpen hebben we nog een paar honderd kilo gewonnen.”

Klokslag 15:00 uur gingen de voertuigen van het Team de Rooy onder het vergrootglas  en werden de technische gegevens gecontroleerd.  Ook wat betreft veiligheid heeft men tijdens Le DAKAR 2013 de broekriem weer een gaatje strakker getrokken.  Zo is dit jaar het HANS (Head And Neck Support) systeem verplicht, deze nek- en schouder steun zorgt dat het hoofd maar een beperkte bewegingsvrijheid krijgt waardoor nekletsel moet worden voorkomen. Ook heeft men FIA verplichte brandvrije onderkleding die gecontroleerd wordt op de actuele norm.

Aan het einde van de tunnel is altijd licht, het Team de Rooy rijdt, met een brede glimlach op het gezicht van de nodige teamleden, om 19:00 uur het Parc Fermé in.

“Nu alles er in topconditie bij staat en we met het voltallige team door de keuring zijn is het wachten op mijn vader” glimlacht Gerard de Rooy. “Vliegen vindt hij maar niets, dus op dit moment ziet hij af. Morgenvroeg zal hij zich samen met teamarts Gust van Montfort en fysio Patrick Martens bij het team voegen.”

Patrick Martens is dit jaar ook nieuw in het team en heeft zich als fysiotherapeut al over de nodige topteams ontfermd.  Zo was hij afgelopen zomer tijdens de Olympische Spelen van London 2012 de begeleider van het succesvolle zwemteam. Hopelijk heeft hij ook deze DAKAR alleen maar een controlerende functie en wordt het voor hem vooral genieten van een aantal weken topsport.

Veel plezier allemaal tijdens Le DAKAR 2013 en tot zaterdag als we onze dagelijkse berichtgeving starten op weg naar Santiago de hoofdstad van Chili.

Wordt vervolgd……