Erik Wevers gaat niet voor minder dan top-8 in Dakar

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2013_00-vooraf_Ford_Riwald_Dakar_Lima_Peru.jpgHet Riwald Dakar Team kan maar moeilijk wachten tot zaterdag in Lima (Peru) de Dakar Rally 2013 begint. Na een minitieuze voorbereiding mogen Erik Wevers en Gert Huzink voor het eerst 'los' met hun ingrijpend verbeterde HRX Fords. De inzet van het Nederlandse team is minimaal één top-10 klassering.

Ook nu Bernhard ten Brinke, vorig jaar achtste bij zijn Dakar-debuut, op het laatste moment wegens trieste familie-omstandigheden af heeft moeten zeggen, is het Riwald Dakar Team onverminderd ambitieus. Erik Wevers en Gert Huzink zijn vastbesloten om in de zwaarste rally ter wereld te laten zien hoe competitief de nieuwe HRX Ford is.
Gert Huzink: "De klap dat mijn broer en Bernhard er niet bij zijn kwam hard aan en het zal ook nog wel even doordreunen in de Dakar. Maar het motiveert ons ook extra om iets moois neer te zetten. Ik wil graag finishen, maar zal de competitie zeker niet schuwen."

Om te voldoen aan het nieuwe reglement maakte de speciaal ontwikkelde V6-motor plaats voor een standaard V8-motor van Ford. Met de krachtige V8 kwam ook een nieuwe versnellingsbak en werd de aandrijflijn verder verstevigd. De benzinetank verhuisde naar achteren, terwijl de reservewielen een plek kregen in het chassis onder rijder en navigator.

Tijdens de transformatie werden team en preparateur Wevers Sport Offroad drie maanden in de tijd teruggeworpen nadat tijdens de Silk Way Rally de testauto in vlammen op ging. Dankzij de tomeloze inzet van ook de externe partners staan de HRX Fords nu alsnog in topvorm aan de start van de zwaarste rally ter wereld.
Erik Wevers: "Met de etappewinst van Bernhard in de Marokko Rally hebben we de potentie van de HRX Ford kunnen zien. Het is nu aan ons om die lijn in de Dakar door te trekken. Mijn persoonlijke doel is de top-8, voor minder ga ik niet."

Op het personele vlak kreeg het Riwald Dakar Team ook flinke teleurstellingen te verwerken. Naast het forfait van Bernhard ten Brinke is Richard Huzink door zijn ziekte gedwongen het stuur van zijn Ginaf rallytruck over te geven aan de ervaren Anne Kies. Goed nieuws is de steun van trucker Marcel Schoo, die in zijn Tatra als extra (wedstrijd)assistentietruck zal optreden in geval van calamiteiten.
Anne Kies: "Ik was liever thuis gebleven, want dat had betekend dat Richard in de truck zat. We zullen er zijn voor Erik en Gert bij problemen. Maar ik hoop natuurlijk dat de auto's probleemloos blijven, want dan presteren we goed en kan ik met Ed en Rob lekker doorrijden."