Voorbeschouwing Dakar Rally 2013: de trucks

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2013_00-vooraf_SS4-DEROOY.463.JPGWie zijn de kandidaten voor de eindzege en het podium bij de trucks in de Dakar Rally? Het aantal gegadigden lijkt minder te zijn dan bij de auto’s, maar de overwinning van Gerard de Rooy afgelopen editie liet zien dat de winnaar in ieder geval minder vanzelfsprekend is dan in de Russische periode daarvoor.

Iveco-De Rooy

Gerard de Rooy zelf is als titelverdediger kandidaat nummer één. Zijn navigator Tom Colsoul liet deze week al weten dat ze direct de aanval zullen kiezen en straalde veel zelfvertrouwen uit. Meer dan Gerard zelf eigenlijk, die zich het afgelopen jaar bescheiden opstelde en veelal het teambelang benoemt in plaatst van zichzelf. In de laatste test, de OiLibya Rally van Marokko, sprak hij wel vertrouwen uit, maar dan vooral op de piste met zijn rechtervoet en was hij zeer dominant. De tegenstand was daar echter beperkt, dus als referentie voor de komende twee weken zegt het weinig.b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2013_00-vooraf_11_01_stage10_021.JPGToch is het juist dat team dat de Rooy, Hans Stacey en ook hun Italiaanse teamgenoot Miki Biasion tot serieuze kandidaten voor de eindzege maakt. Vader Jan houdt met zijn dijk aan ervaring in het bivak de teugels in handen en op de proeven zitten de drie doorgaans redelijk dicht bij elkaar in de buurt. De afspraak is net als afgelopen jaar dat er pas op de rustdag een kopman wordt bepaald, wat een slimme en realistische strategie is die twaalf maanden geleden zijn vruchten afwierp.

Kamaz

Bij Kamaz zal Eduard Nikolaev weer de Russische kopman zijn. Afgelopen Dakar was hij dat voor het eerst en kon toen de bijna-hegemonie van Kamaz van de acht jaar ervoor (zeven zeges in acht jaar, alleen onderbroken door Stacey in 2007) niet voortzetten. In stage 5 ramde hij een auto en werd wegens onsportief gedrag uit de race gezet.
b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2013_00-vooraf_111228_kamaz_02.jpgKamaz zal verder aantreden met vader Ilgizar (zeven keer top-5) en zoon Ayrat Mardeev (twee keer 4e, uitgevallen in 2012), Artur Ardavichus (3e in 2012) en Andrey Karginov (5e in 2010, 4e in 2012). Het zijn allemaal mannen die bij het wegvallen van de kopman voorin mee kunnen strijden.

Veka-MAN

Op papier is Marcel van Vliet met zijn derde plaats in 2010 de snelste binnen dit team, maar Peter Versluis heeft inmiddels laten zien in deze tak van autosport, net als in alle andere takken, een snelle leerling te zijn. In de Silk Way rally reed hij dit jaar zeer constant, wat resulteerde in een podiumplaats bij de finish in Sotchi. Van Vliet is zich daar bewust van en was de afgelopen maanden dan ook continu hard trainend in de duinen van zijn thuisbasis Dubai te zien.
b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2013_00-vooraf_6-1-VLiet.jpgHet team zelf heeft daarnaast in de loop der jaren een stevige ervaring opgebouwd en moet geacht worden, ook met de ervaren Pascal de Baar als waterdrager, serieus mee te kunnen doen om minimaal een podiumplaats. Of ze om de overwinning mee kunnen doen is niet uitgesloten, maar dat zal dan ook een kwestie moeten zijn van slim omgaan met de eventuele fouten van anderen.
Met startnummer 502 is de uitgangspositie van vooral Marcel van Vliet niet slecht.

Tatra-Loprais

Ales Loprais is op papier en met zijn startnummer 503 ook een kandidaat voor een plaats bij de eerste drie op het eindpodium. Feit is echter ook dat hij in zes deelnames aan de Dakar Rally slechts één keer gefinisht is. Een derde plaats overall in 2007 en vier dagzeges zijn de prestaties die hem voor sommigen toch tot medefavoriet maken. b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2013_00-vooraf_loprais-dakar-2013.jpgZonder teamgenoten aan de kop van de koers en met een rommelig jaar achter de rug lijkt de kans op de winst niet heel groot, maar wellicht dat zijn keuze voor de Belg Serge Bruynkens als navigator zich alsnog uitbetaalt in een toppositie.

Nederlanders

En hoe zit het dan met al die andere Nederlandse trucks? Zijn zij dan compleet kansloos voor de overwinning of überhaupt een plek bij de eerste drie op het eindpodium? In Dakar is toch van alles mogelijk?
b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2013_00-vooraf_van-den-bosch.jpgEr doen 27 Nederlandse vrachtwagens aan de komende Dakar Rally. De kans dat er meerdere in de top-10 finishen is groot. Ervaren rijders als Martin van den Brink, Peter van den Bosch, Johan Elfrink, maar ook allrounder Frits van Eerd en misschien ook wel debutant René Kuipers kunnen achter de hierboven beschreven top absoluut goed meekomen en hebben ook de auto’s om een serieuze strijd te leveren. De kop van het veld zit qua niveau en qua aantal echter te zeer dichtgetimmerd dat je ze op een plek bij de eerste drie mag verwachten.

Echter, de Dakar Rally 2013 die zaterdag aanstaande van start gaat zal anders worden dan alle andere. In plaats van een begin met WK Rallyproeven op gravelpaden zal het dit keer de eerste dagen direct een extreem zware beproeving in de duinen gaan worden. Kamaz en Iveco zullen en moeten ook direct in de aanval gaan, wat ook betekent dat ze risico’s zullen gaan nemen. En waar dat gebeurt worden ook relatief meer fouten gemaakt. En profiteren van andermans fouten is nou precies iets waar de slimme Dakarist zijn voordeel mee doet. 
Dus, àls er een kans is voor de subtop, dan is dat misschien jùist wel in deze editie.

Lees ook:
Voorbeschouwing auto's
Voorbeschouwing motoren