Bakkies van Toyota gaan voor de winst in Dakar

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2013_00-vooraf_Toyota_De_Villiers.jpgHet Toyota Imperial South Africa team is met de équipes De Villiers-Von Zitzewitz en Vos-Howie een serieuze kandidaat voor het eindpodium in de Dakar Rally. Het team heeft de laatste test in Peru achter de rug en is zeer optimistisch.

Het waren hectische dagen voor het Zuid-Afrikaanse team sinds hun vertrek uit Johannesburg op 28 december. Beide V8 5.0 liter Toyota's Hilux 4x4 zijn in de werkplaats van Toyota Peru weer in elkaar gezet na hun vlucht over de Atlantische oceaan. Zes ton aan onderdelen en gereedschappen zijn uitgeladen en ingepakt in de assistentietruck en beide bakkie's (Zuid-Afrikaans voor pick-ups) hebben een tweedaagse grondige shakedown gehad.

"Wij zijn klaar voor de start", zegt teammanager Glyn Hall. "De mannen zijn extreem druk geweest sinds we hier zijn en alles is volgens plan verlopen. De geplande tests zijn goed verlopen en beide rijders zijn tevreden en klaar voor de openingsproef op zaterdag."
b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2013_00-vooraf_Imperial-Toyota-Dakar-2013-728x485.jpg"Het testgebied bood ons precies het juiste terrein: grote zandduinen, kamelengras en een stuk van 10 km gravel met ondermeer een rivierdoorwading erin. We hebben de geplande test doorlopen en de juiste settings gevonden. De twee équipes hebben geoefend met rijplaten en hebben verschillende bandenspanningen uitgeprobeerd."

"We moeten alleen nog de keuringen doen in de komende dagen en dan is een lange voorbereiding ten einde. We zijn goed voorbereid, beter dan de vorige keer, en we hebben allemaal een goed gevoel over de uitdaging die voor ons ligt", aldus Hall.

Winnaar van de Dakar Rally 2009 Giniel de Villiers en navigator Dirk von Zitzewitz starten in de Hilux met startnummer 301 als tweede op de openingsproef op zaterdag achter de winnaar van 2011 Nasser Al-Attiyah. Duncan Vos en navigator Rob Howie hebben startnummer 312 en starten als dertiende.

Foto's: Toyota Imperial South Africa team