Ook Carlos Sainz niet onder indruk van Al-Attiyah-buggy

Carlos Sainz en Timo GottschalkWas het eerst Robby Gordon die zich bepaald niet positief uitliet over het buggyproject van Nasser Al-Attiyah, nu is het zelfs de tweede berijder van diezelfde buggy, winnaar van Dakar 2010 Carlos Sainz, die eveneens niet onder de indruk lijkt.

De Spaanse rallylegende werd pas laat bij het project betrokken, ondermeer omdat hij als Red Bull-gesponsorde niet in de Monster-Mini van X-raid kon stappen. Desalniettemin klonk hij in de promo-video's logischerwijs zeer positief over de nieuwe buggy van het kersverse team van Qatarees Nasser Al-Attiyah.

Na het testen was Sainz echter stukken minder positief en vertelde eerlijk wat de status momenteel is. "De test was niet erg goed", vertelt Sainz. "We hebben een probleem met het koelsysteem. En ook al weten we nu wat het probleem is en is het opgelost voor de rally, we hebben er nog niet veel kilometers mee kunnen testen."

Carlos Sainz, die genavigeerd zal worden door de Duitser Timo Gottschalk: "Ik zou vier dagen hebben moeten testen bij de laatste sessie, maar in plaats daarvan werd het maar één dag. We dachten te weten wat het koelprobleem veroorzaakte, maar het bleek wat anders te zijn. We hebben geen idee wat we kunnen verwachten. We zullen het zien tijdens de eerste proef."

Sainz vervolgt: "Na de start zal het moelijk worden in Peru. Afgelopen jaar eindigde de rally hier en waren er heel veel problemen met mensen die vast kwamen te zitten." Hij voegde er aan toe dat hij denkt dat de afstanden het grootste probleem voor de rijders zullen gaan worden.