Sebastian Husseini kanshebber met Nederlands tintje

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2013_00-vooraf_Seb_Husseini_SuperB.jpgHet Maxxis Dakar Team Powered by Super B is op 1 januari 2013 vanaf Schiphol vertrokken richting Lima, maar één teamlid was niet aanwezig in de vertrekhal. Sebastian Husseini begon zijn reis naar Peru vanuit Dubai.

Husseini woont zijn hele leven al in Dubai, maar heeft een Nederlandse moeder en ook een Nederlands paspoort. Husseini zal naast Kees Koolen met een quad zijn debuut maken tijdens Dakar 2013.

In het Midden Oosten is Sebastian Husseini een begrip op het gebied van de motorsport. Husseini werd in 2007 Wereldkampioen Cross Country met een quad en won drie maal de prestigieuze UAE Dessert Challenge. In 2013 debuteert Husseini met het Maxxis Dakar Team Powered by Super B in de zwaarste rally ter wereld, Le Dakar. Na maandenlang te hebben getest in de woestijn van Dubai is het nu tijd voor het echte werk.

Husseini heeft de afgelopen maanden veel getest met de nieuwe quad, maar vooral veel aan zijn conditie gewerkt. “Ik heb hard getraind, 400 kilometer per dag, en zoveel mogelijk ervaring geprobeerd op te doen. Het goede aan Dubai is dat ik gewend ben geraakt aan de hitte tijdens het trainen afgelopen zomer. Dubai bestaat voor 80% uit zand met de hoogste duinen ter wereld dus daar maak ik me geen zorgen over. Mijn grootste zorg is de lengte van de rally en de mentale pijn. Er zullen dagen bij zijn dat je wilt opgeven, maar juist dan moet je jezelf op kunnen peppen om door te gaan. Ik hoop op een toppositie te kunnen finishen”,aldus Husseini.

Sebastian Husseini en Kees Koolen zullen met een Honda TRX 700 quad van start gaan. De quads zijn gekozen vanwege hun betrouwbaarheid en onafhankelijke vering. De machines zijn uitgerust met grotere brandstoftanks, waarmee ze een afstand van 300 kilometer kunnen afleggen zonder te tanken, speciaal door Maxxis Tires ontwikkelde banden met kevlar bescherming, navigatie middelen en een aantal modificaties aan de motor om de snelheid, betrouwbaarheid en een grotere kans op een topklassering te vergroten.

Het Maxxis Dakar Team Powered by Super B heeft met Sebastian Husseini een rijder in huis die wel eens hoge ogen zou kunnen gooien in het klassement bij de quads. Husseini heeft startnummer 265. Kees Koolen start met nummer 257.