Voorbeschouwing Dakar Rally 2013: de motoren

b_600_0_16777215_00_images_03-OILIBYA-MAROC_2012_Maroc2012_day02_015.JPGAl voor de 2013-editie van de Dakar van start gaat, is de rangorde van kanshebbers flink opgeschud door het uitvallen van Marc Coma. Coma was samen met zijn KTM-teamgenoot Cyril Despres -met voorsprong- één van de twee favorieten voor de overwinning.

Naast het persoonlijke drama voor Coma als deelnemer, is het vooral voor het KTM fabrieksteam een klap; waar er normaal bij het uitvallen van één van de KTM-toppers nog altijd op de ander gerekend kon worden, is het nu opeens Despres tegen De Rest geworden. Desondanks blijven Despres en de KTM 450 topfavoriet voor de overwinning, eerlijk gezegd maken alle anderen alleen een kans als Cyril een fout maakt.

Best of the rest

Daarbij lijkt Helder Rodrigues de beste kans te maken om te profiteren van een dergelijke situatie. Samen met het nieuwe Dakar Rally Team Honda HRC fabrieksteam gaat hij door op de door Henk Hellegers ingeslagen weg. De vraag is echter of het nu door Katsumi Yamazaki aangevoerde team de overgang van Nederlands "privé"-team (met één 'baas') naar officieel Japans fabrieksteam (met Japanse overlegstructuur) goed heeft doorstaan. In Marokko bleek de Honda van Rodriques nog niet volledig af, juist voor een perfectionist als de Portugees kunnen de laatste aanpassingen het verschil maken.

Andere kanshebbers voor het podium zijn de wat wilde Juan Barreda, een typische ex-motorcrosser die wel erg hard gaat maar tot nu toe juist de beheersing miste. Dat juist hij op de Husqvarna, de machine me de hoogste topsnelheid rijdt, kan daardoor eerder in zijn nadeel dan in zijn voordeel zijn, al lijkt hij nu toch ook wel wat kalmer te worden.

KTM-waterdragers Ruben Faria en Juan Pedrero kunnen dit jaar mogelijk profiteren van het uitvallen van Coma, waarbij vooral Pedrero echt voor zijn eigen kansen kan gaan. Want waar Faria gewoon nog in dienst van Despres zal moeten rijden, lijkt het onwaarschijnlijk dat Pedrero achter Amerikaan Kurt Casseli, de officiële invaller voor Coma, zal blijven rijden.

David Fretigne is één van die outsiders die zomaar voor een flinke verrassing zou kunnen zorgen. Net zoals David Casteu en Frans Verhoeven rijdt de Fransman op een Yamaha, maar alle drie de coureurs hebben wel weer een andere rallykit en opbouw. Het is elk jaar weer moeilijk te voorspellen hoe de Yamaha's het gaan doen, door de verschillende teams is er geen centrale ontwikkeling zoals bij KTM, waardoor de resultaten sterk wisselen.

Een naam die we waarschijnlijk ook nog voorin gaan tegenkomen, is die van Jakub "Kuba" Przygonski, die ondanks zijn 27 jaar nog steeds als jonge hond gezien wordt. Dat geldt zeker niet voor Paulo Goncalves, hij is de ervaren man die met Husqvarna wel eens voor een aantal verrassende dagresultaten kan gaan zorgen. Ook een ervaren rijder als Francisco "Chaleco" López is al jaren één van de subtoppers, de Chileen zou wel eens extra motivatie kunnen halen door het feit dat de Dakar 2013 in zijn land finisht, waarbij zijn overgang van Aprilia naar een privé-KTM hem zeker voordeel moet brengen. Jordi Villadoms zal op zijn privé-Husqvarna willen bewijzen dat alle problemen van de afgelopen tijd achter hem liggen en dat hij weer een plek in een fabrieksteam waard is.

b_600_0_16777215_00_images_03-OILIBYA-MAROC_2012_Maroc2012_day03_008.JPG

Nederlanders
Frans Verhoeven is een rijder die soms gaat voor alles of niks, terwijl Henk Knuiman altijd met een zekere reserve rijdt. Als het stof dan neergedaald is blijken ze -qua positie in het klassement- vaak bij elkaar in de buurt te staan, maar de manier waarop is dus heel anders. Frans Verhoeven maakt op de Yamaha zeker een kans op een topklassering, de WR450F is door Yamaha Frankrijk al ruim doorontwikkeld en heeft zijn betrouwbaarheid bewezen. Wel is het zo dat door de problemen met de Sherco in 2012 het nog onbekend is hoe goed Frans zelf nog is, al lijken alle voortekenen erop te wijzen dat de 46-jarige qua fysiek nog makkelijk meekan. Henk Knuiman is qua snelheid goed voor Top-10 prestaties, maar door een reserve in te bouwen komt hij vaak rond de 15e plaats uit. Als zijn 'diesel' blijft draaien, zal hij ook dit jaar weer de tweede Nederlander zijn die in de top van de wedstrijd meerijdt; vooral tegen het einde van de rally betaalt zijn (relatieve) voorzichtigheid zich vaak uit.

b_600_0_16777215_00_images_03-OILIBYA-MAROC_2012_Maroc2012_day03_044.JPG

Uitrijden
Alex van Ginkel gaat voor het Marathonklassement, de klasse waarbij je maar één motorblok mag gebruiken. De buitenwacht verwacht -door zijn goede resultaten in eerdere rally's- al veel van hem. Misschien wel teveel. Alex is weliswaar een goede navigator maar omdat dit zijn eerste Dakar is lijken de verwachtingen nu nog té hoog, vooral ook na een forse crash in Australië. Thomas de Bois heeft genoeg ervaring en is qua humeur niet stuk te krijgen. Zijn teamgenoot Sten Knuiman (de broer van Henk) doet voor het eerst mee, net als Sjaak Martens zullen zij zich op uitrijden concentreren. Jan van Gerven viel vorig jaar na 2.5 dag al uit, hij hoopt vooral op een beetje meer mazzel dan in 2012. Van Gerven is één van de zes rijders van het BAS-Dakarteam. Daarbij hoort ook Marco van Geel, hij viel vorig jaar uit in de 12e etappe. Bastiaan Nijen Twilhaar doet voor het eerst mee maar heeft wel veel offroad-ervaring, net als Marcel Huigevoort, Caspar Schellekens en Caspar van Heertum. Ook Leon Munsters, Husqvarna-dealer uit Erp, debuteert in zijn eigen Team Desert Husky. Jan-Wouter Offringa schreef zelfs al twee boeken over de voorbereiding van zijn eerste Dakar, nu zal moeten blijken of de theorie en de praktijk met elkaar in evenwicht zijn.

b_600_0_16777215_00_images_03-OILIBYA-MAROC_2012_6O1A4379.JPG

Kistrijders
Een aantal motorrijders doet de Dakar helemaal zonder support en moet daarom -naast het uitrijden van de etappes- zelf ook nog voor het onderhoud zorgen. Daarbij vervoert de organisatie alleen een kist met materiaal voor ze, vandaar wordt deze aparte competitie het Kistklassement genoemd, waarin ook aparte (geld)prijzen te winnen zijn. Deze meest pure manier van meedoen aan de Dakar speelt zich vaak buiten de schijnwerpers af, deels omdat ze vaak laat binnenkomen en geen TV-zendtijd bij RTLGP inkopen. Dit jaar zijn er zes Nederlanders met een kist onderweg.
Henno van Bergeijk behaalde cultstatus door de Dakar in 2006 op een klassieke Yamaha XT500 uit te rijden. Richard de Groot is er na een jaartje afwezigheid ook weer bij als "De Man met de Kist". Na een jaar in de trucks en een jaar in de auto is Marcel Snijders weer terug op twee wielen. Hans Jos Liefhebber viel vorig jaar tegen het einde van de rally hard en brak een rugwervel, hij is gelukkig weer helemaal klaar voor de 2013-aflevering. Robert van Pelt, de 19-jarige zoon van tienvoudig Dakar-deelnemer Rob van Pelt, gaat als jongste deelnemers gelijk ook vanuit de kist werken. 

Quads
Sinds de verhuizing naar Zuid-Amerika zijn de quads steeds prominenter in beeld gekomen in Le Dakar. Dit vooral omdat de Zuid-Amerikanen zelf een voorliefde voor deze All Terrain Vehicles hebben. Vanuit Nederland doen Kees Koolen en Alex Brusselers mee. Koolen is teamgenoot van de half-Nederlandse Sebastian "Seb" Husseini, waarvan hoge verwachtingen zijn voor het eindklassement.

b_600_0_16777215_00_images_03-OILIBYA-MAROC_2012_6O1A4290.JPG

Lees ook:
Voorbeschouwing auto's
Voorbeschouwing trucks