Geen Dakar voor Sunderland en Zanol?

Team HRC is deze week in the Amerikaanse Mojave woestijn voor een belangrijke laatste testsessie in aanloop naar de Dakar 2013. Het is de eerste test na de Oilibya Rally in Maroko, die vooral werd gebruikt om zoveel mogelijk data te verzamelen. Volgens onofficiële berichten zijn tijdens de test zijn zowel Sam Sunderland als Felipe Zanol hard ten val gekomen.

b_468_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2013_00-vooraf_california_test_1.jpgSunderland (Groot-Brittannië)  heeft een pols gebroken, Zanol (Brazilië) is nog in het ziekenhuis ter observatie. Het is nog niet duidelijk wat er precies aan de hand is, maar de eerste berichten zijn zorgwekkend.

Helder Rodrigues, Sam Sunderland, Felipe Zanol, Javier Pizzolito en Johnny Campbell waren afgereisd naar Californië voor deze test. Zo’n 4.000 kilometer stonden er gepland om de betrouwbaarheid van de Honda CRF450 Rallymotor aan de tand te voelen, en nieuwe afstellingen voor de vering en het injectiesysteem uit te proberen.

Alle vijf de genoemde rijders keken uit naar deze test, cruciaal voor de laatste afstellingen. De resultaten in Marokko waren al zeer veelbelovend, en met de mogelijkheden die HRC heeft om in korte tijd verbeteringen door te voeren en nieuwe dingen te ontwikkelen wordt het zeer interessant om te zien waar Team HRC straks staat. De recente ontwikkelingen in Amerika zijn natuurlijk een flinke tegenvaller voor het team, en het is dan ook even afwachten hoe het verder gaat.

b_468_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2013_00-vooraf_california_test_00.jpg

Foto's: Team HRC