Pascal Feryn en Tom de Leeuw naar Dakar

Pascal Feryn en Tom de Leeuw (Toyota Landcruiser) nemen samen met het Feryn Dakar Team deel aan de 35ste editie van de Dakar die start op 5 januari in Santiago en eindigt op 20 januari in Lima. Voor Pascal Feryn is het zijn tiende deelname aan deze rallyraid, de derde met zijn eigen team dat voor het eerst compleet is. “Paul Verheyden neemt al jaren deel bij de vrachtwagens en vervoegt ons team zodat we nu, in tegenstelling tot de voorbije twee jaar, een vrachtwagen met wissenstukken op de piste hebben” zegt Pascal Feryn. “Daarnaast hebben we nog twee snelle assistentiewagens en een assistentievrachtwagen.”

b_468_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2013_00-vooraf_16528IMG_0655A.JPGVorig jaar eindigde Pascal Feryn samen met goede vriend Koen Wauters als 55ste. “Koen gaat dit jaar niet mee maar hij is wel betrokken bij de voorbereidingen en komt regelmatig langs in ons atelier. De dag dat we vertrekken gaat hij pas voelen wat hij mist. Ik denk dat hij de wedstrijd met drie computers tegelijk zal volgen om toch maar aan nieuws te raken” lacht Pascal Feryn.

“Enkele maanden geleden nam ik de beslissing om dit jaar niet deel te nemen” zegt Koen Wauters. “Ik zou dus niet moeten zeuren en balen maar doe dat eigenlijk wel. Ik kijk er niet naar uit om de wedstrijd thuis te volgen. Ik heb dat ooit één keer gedaan en dat was zenuwslopender dan deel te nemen. Als peter van het team kan ik hen alleen maar moreel steunen maar ik ben vooral fier.  Nooit eerder begon het team zo goed voorbereid aan de Dakar als dit jaar en voor het eerst is het team ook compleet. Een warm welkom voor Paul Verheyden want met hem hebben we nu een wedstrijdvrachtwagen op de piste. De rol van Paul Verheyden kan heel belangrijk zijn voor Pascal en Tom.”

Zes keer haalde Pascal Feryn de finish van de Dakar en telkens is het een avontuur. “Als je mij drie dagen voor het einde van de wedstrijd vraagt of ik opnieuw deelneem zeg ik neen. Maar enkele weken later begint het toch al te kriebelen. Deze wedstrijd heeft een onverklaarbare aantrekkingskracht op mij en op vele anderen.”