Pre-Proloog: Nederlanderse deelnemers klaar voor Dakar

Met  27.500 bezoekers en een heerlijk zonnetje was de 9e pre-proloog een zeer groot succes. De toeschouwers konden alle deelnemers in actie zien, de voertuigen van dichtbij bekijken of op de foto met hun helden.

De Dakardeelnemers zelf maakten er een mooie show van onder ideale omstandigheden, waarbij er flink gestreden werd voor de overwinning.

b_468_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2013_01-Preproloog_2012-PrePro-072.JPGBij de trucks was Gerard de Rooy de snelste man, gevolgd door Peter Versluis met de MAN. Het Veka team heeft weer veel verbeteringen doorgevoerd aan de MAN trucks. Het belooft in januari een mooie strijd te gaan worden tussen Gerard de Rooy en Hans Stacey van het Team de Rooy en Peter Versluis en Marcel van Vliet van het Veka Team.

Frans Verhoeven vocht een mooi duel uit met Henk Knuiman. Verhoeven,  die gaat voor een klassering in de top 5 komende Dakar, bleef Knuiman uiteindelijk voor. De pas 19 jarige Robert van Pelt werd knap derde. Van Pelt gaat zijn eerste Dakar rijden zonder assistentie.
2012-PrePro-KeesKoolen.JPG
Bij de quads was Alex Brusselers de snelste man. Jurgen van den Goorbergh was het snelst bij de auto’s. Erik van Loon werd 2e met de Mitsubishi Lancer. Van Loon is zeer tevreden met zijn verbeterde auto, die samen met Wevers Sport flink onder handen genomen werd na de problemen in de OiLibya Rally in Marokko.

2012-11-12-preproloog-na.jpg