Doel Team De Rooy: beter dan 2012

Team De Rooy bezette de plaatsen 1 en 2 in de Dakar Rally van 2012. Toch heeft het team als doel voor 2013 om die prestatie te overtreffen. De derde truck kwam immers ‘pas’ op de zesde plaats en er werden ‘slechts’ acht etappes gewonnen.

b_468_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2013_00-vooraf_Derooy021.JPGTe gast op de Generaal-Majoor De Ruyter van Steveninck Kazerne in Oirschot vertelde Gerard de Rooy dat hij de Dakar niet anders dan anders benadert nu hij titelverdediger is. ,,Het is een nieuwe wedstrijd. De kaarten moeten opnieuw worden geschud.’’

Petronas Team De Rooy Iveco, zoals het team officieel en voluit heet, gaat met 42 man naar Zuid-Amerika. Het komt met vijf trucks uit in de wedstrijd: naast Gerard de Rooy in de Iveco Powerstar ´Torpedo´ zijn dat Hans Stacey, René Kuipers, de Italiaan Miki Biasion en de Fransman Jo Adua met Iveco Trakkers. Tot de rustdag rijdt iedereen voor eigen kansen. Vanaf de rustdag bepaalt Jan de Rooy als teammanager de strategie. ,,Maar we moeten wel vanaf het begin met z’n vijven samenwerken met winst als doel,’’ sprak De Rooy.

Het team is vol vertrouwen. ,,Het ziet er goed uit,’’ vond De Rooy. ,,Het team en de auto’s zijn niet zo veel gewijzigd. Op kleine punten zijn er verbeteringen. We hebben vooral gewerkt aan de betrouwbaarheid van de auto’s.’’

Dat alleen De Rooy met de auto-met-neus blijft rijden waarmee hij de editie van 2012 won, is slechts gedeeltelijk een bewuste keuze. Hans Stacey bijvoorbeeld zei pertinent niet met een neus te willen rijden. ,,Verder is het eigenlijk nooit serieus ter sprake geweest,’’ zei De Rooy.
Hans Stacey tijdens de persconferentie in Oirschot