XDakar-trucks stijgen op laatste dag

Lees meer...Peter van den Bosch en Frits van Eerd hebben de slotetappe van de Dakar Rally met beide handen aangegrepen om te stijgen in het klassement. Peter van den Bosch maakte tijd goed op Martin van den Brink en werd tiende. Frits van Eerd steeg zelfs van 17 naar 15.

Lees meer

Gerard de Rooy tweede in laatste etappe

Lees meer...De laatste etappe van de Dakar Rally 2013 was een prooi voor Gerard de Rooy. De Rooy greep zijn laatste kans aan om vol in de aanval te gaan voor de derde plaats. Dat lukte net niet. ‘Maar we hebben er alles aan gedaan en dan is het minder zuur’, sprak De Rooy aan de finish van de special in het dorp Limache. Hij finishte als tweede, achter Peter Versluis en net voor Iveco-teamgenoot Miki Biasion.

Lees meer

Frans Verhoeven: ‘Het venijn zat hem in de staart’

Lees meer...Frans Verhoeven had een vervelend slot van de Dakar Rally 2013. In de laatste etappe crashte hij, waarbij hij de brandstoftank van zijn Yamaha beschadigde. In de etappe van La Serena naar Santiago was Verhoeven juist op jacht naar de achtste plaats in de eindklassering.

Lees meer

Nog één te gaan voor het Maxxis Super B Team‏

Lees meer...Het Maxxis Dakar Team Powered by Super B heeft ook de 13de etappe van Copiapo naar La Serena op een goede manier afgesloten. Alle teamleden kwamen aan de finish en het scheelde maar 41 seconden of de tweede dagzege was een feit geweest.

Lees meer

Peter van den Bosch op jacht naar seconden

Lees meer...Peter van den Bosch gaat in de laatste etappe van de Dakar Rally op jacht naar 28 seconden. Dat is precies het verschil dat er is in het klassement met Martin van den Brink. In de voorlaatste etappe, van Copiapó naar La Serena, maakte Van den Bosch al tijd goed op Jos Smink, waardoor hij naar de elfde plaats klom.

Lees meer

BasDakar Team compleet naar finish‏

Lees meer...Iedere dag dat de zes rijders van het BasDakar Team binnenkwamen na de start in Lima, werd er binnen het team gefluisterd dat het toch wat zou zijn als alle zes rijders de finish zouden halen. Het vertrouwen was er altijd, maar in Dakar heb je niet altijd alles in eigen hand.

Lees meer

Alex van Ginkel heeft finish binnen handbereik

Lees meer...Met nog één korte proef te gaan heeft debutant Alex van Ginkel de finish van Dakar 2013 binnen handbereik. Morgen nog een laatste dag van 626 kilometer met een korte proef in twee delen. Vandaag werd Alex van Ginkel 53e in de laatste serieuze test. Hij is nu 51e in het algemeen klassement.

Lees meer

Frits van Eerd met buikloop in top 10

Lees meer...Frits van Eerd heeft een nagenoeg perfecte dag achter de rug in de Dakar Rally. Ondanks een hevige aanval van buikloop, die hem dwong een overall te lenen van Erik van Loon, finishte Van Eerd als negende in de voorlaatste etappe, een stuk van 400 kilometer tussen Copiapó en La Serena in Chili. ‘Ik heb nog nooit zo fijn gereden.’

Lees meer

Gerard de Rooy sluit podium nog niet uit

Lees meer...De laatste proef van de Dakar Rally 2013 is effectief maar een goede 100 kilometer lang, maar Gerard de Rooy sluit niet uit dat hij daarin nog vijf minuten goed kan maken. Dat is de achterstand die hij heeft op de Rus Mardeev in het algemeen klassement.

Lees meer