Coma stopt als sportief directeur van Dakar Rally

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2018_01_website_20180105DAK0086.jpg

Marc Coma heeft vrijdag bekendgemaakt te stoppen met zijn werk als sportief directeur van de Dakar Rally. In een verklaring van de ASO valt te lezen dat Coma zich toe gaat leggen op persoonlijke projecten.

Coma was de afgelopen drie jaar sportief directeur van de Dakar Rally en was de architect achter de meest recente editie in Peru, Bolivia en Argentinië. Het succes van de editie was deels te wijten aan de missie die Coma had om de Dakar weer ouderwets zwaar te maken. Na de editie van 2018 heeft de Spanjaard zijn werkzaamheden dus neergelegd.

De vijfvoudig winnaar op de motor liet in een geschreven verklaring optekenen: “Nadat ik zelf de Dakar gereden heb en vijf keer heb gewonnen, heb ik het geluk gehad om vanaf de andere kant dit evenement te beleven en te werken in de machine die dit evenement runt. Nu ik drie jaar in het hart van de organisatie heb mogen werken, heb ik geleerd hoe professioneel en betrokken de organisatie van dit unieke evenement is. Ik hoop dat de Dakar het onderwerp van vele dromen blijft in de komende jaren.”

Wat de persoonlijke projecten inhouden waar Coma zich op gaat storten, is niet duidelijk. De ASO heeft ook nog niet bekendgemaakt hoe het de positie van Coma in gaat vullen.