Debutant Hans Smit: ‘Ik moet realistisch zijn’

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2016_vooraf_Hans_Smit_RM151066.jpg

Hans Smit debuteert in januari in de Dakar Rally. De 54-jarige motorhandelaar uit Soesterberg maakt dan een van zijn levensdoelen waar: “Dit wil ik al vanaf het moment dat de Dakar Rally bestaat. Ik zeg maar zo, een wielrenner wil de Tour de France rijden, een motorcoureur wil de Dakar doen.”

Tot zover is het doel al geslaagd voor Smit, na een aantal rally’s ter voorbereiding en een van de benodigde WK rally’s werd de aanvraag goedgekeurd: “Ik ben al heel trots dat ik hier sta en dat zal helemaal zo zijn als ik straks in Argentinië ben.” Tot zover verloopt de voorbereiding van Smit redelijk goed: “Een week voor de pre-proloog maakte ik een high-sider, inmiddels gaat het alweer veel beter.”

De voorbereiding zag er voor Smit behoorlijk goed uit: “Tot nu toe heb ik een aantal rally’s gereden, waaronder de WK in Sardinië. Daarnaast heb ik de Serres Rally gereden en rijd ik in de laatste weken een aantal enduro’s. Daarnaast zit ik nog veel op de fiets en loop ik veel om lichaam en geest klaar te maken voor de Dakar.”

De pre-proloog in Valkenswaard aan het begin van november was voor Smit een soort startsein voor de Dakar Rally: “Als je al die mensen daar ziet, zoveel belangstelling. Dat ben ik totaal niet gewend en dat is al heel mooi om mee te maken. Het is nu al een hele belevenis en ervaring.” Hoewel zijn entourage niet meegaat naar Zuid-Amerika staat Smit er zeker niet alleen voor: “Ik heb dit kunnen realiseren met behulp van m’n vrouw en m’n zoon, ik sta er echt niet alleen voor. In een evenement als dit is dat wel essentieel, alleen is het echt niet te doen.”

In Zuid-Amerika krijgt Smit ondersteuning van Henk Hellegers en het HT Rally Raid team. De man uit Soesterberg rijdt dan ook op de nieuwe Husqvarna. “We hebben een aantal weken geleden met de motor mogen trainen in Marokko en hij voldoet aan alle verwachtingen, eigenlijk boven verwachting. Ik heb jaren met een zelfgebouwde motor gereden en ik dacht dat ik het voor elkaar had maar daar ben ik nu wel op terug gekomen.” Een aantal van die voordelen laat Smit zien: “Het is een echte fabrieksfiets, de ergonomie is super net als de gewichtsverdeling. Er is bij het bouwen gelet op alle details en hij is echt gemaakt voor de Dakar Rally. Dat merk je heel goed tijdens het rijden.” Hans Smit, Serres Rally, 2015

’Het worden lange dagen’

Over de verwachting voor de Dakar Rally is Smit duidelijk: “Het worden lange dagen. Ik heb veel mensen gesproken die het al gezien en gedaan hebben, voornamelijk mensen die uitgereden hebben. Ik verwacht vooral hele lange dagen, op technisch vlak ben ik niet bang. Dat geldt ook voor het navigeren, de lengte van de dagen zal de grootste uitdaging worden.”

Het doel is voor Smit dan ook om in Rosario aan te komen: “Als 54-jarige moet ik realistisch zijn en dan ga ik natuurlijk voor de finish. Ik heb de illusie dat als de motor heel blijft en ik niet ongelukkig ten val kom, dat moet gaan lukken. Ik ga ervoor. Wat nu overheerst is dat ik er vooral heel veel zin in heb.”