TACITA met elektrische motor naar Dakar

Lees meer...

Trouw aan de spirit van het ontdekken van nieuwe landen, die mobiliteit diep verbindt met het avontuur en technologisch experimenteren, zal de Dakar Rally 2020 die in januari een nieuw continent zal verkennen. De Dakar Rally is open voor de toekomst van mobiliteit en TACITA is de uitdaging aangegaan.

Lees meer

Nieuw Dakar avontuur voor Van Merksteijn

Lees meer...

Peter van Merksteijn gaat voor een nieuw Dakar avontuur! In 2018 eindigde Peter van Merksteijn op de achtste positie in de Dakar rally en was daarmee de best geclassificeerde Nederlandse rijder.

Lees meer

Nieuwe opzet Preproloog valt in de smaak

Lees meer...

Ruim tienduizend toeschouwers kwam gisteren naar Eersel om de deelnemers en hun voertuigen van de komende Dakar, Africa Race en Morocco Desert challenge in actie te zien tijdens de Preproloog. De nieuwe opzet, met meer voertuigen op de baan die nu ook echt tegen elkaar konden racen, werd goed ontvangen. 

Foto's: Ad Hoeks, Peter Notenboom, Tim Buitenhuis, Marcel Vermeij

Lees meer

Riwald Hybride truck winnaar Preproloog

Lees meer...

Gert Huzink heeft met zijn Renault Truck C460 Hybrid Edition een mooi visitekaartje afgegeven. Hij wist als snelste truck de drie wedstrijdrondes op de nieuwe baan in Eersel af te leggen.

Lees meer

Van Loon wint en geniet tijdens Preproloog

Lees meer...

Met zes overwinningen is Erik van Loon recordhouder geworden van het aantal overwinningen op de Preproloog. Naast de winst geniet Van Loon van de nieuwe opzet op Landgoed Duynenwater, het publiek en het rijden met de Toyota Hilux voor het Nederlandse publiek. Voor Sébastien Delaunay is dit de eerste Preproloog en ook hij geniet van alles wat het evenement te bieden heeft.

Lees meer

Snijders en Rodewald stappen in bij Van Kasteren

Lees meer...

In de crew van Janus van Kasteren bij Petronas Team De Rooy Iveco zijn twee belangrijke wijzigingen doorgevoerd. In plaats van Erwin van den Bosch en Frank van Hoof stappen Marcel Snijders en Darek Rodewald in bij Van Kasteren in de Iveco Powerstar. Bij Albert Llovera neemt de Spanjaard Marc Torres de plaats in van monteur Ramon Peters.

Lees meer

Dakar 2020: 26 Nederlanders naar 'het koninkrijk van zand'

Lees meer...

Aan de start van de 42ste editie van de Dakar Rally staan 26 Nederlandse voertuigen: acht motoren, zes auto’s, één ssv en elf trucks. In totaal doen er 53 Nederlanders mee aan de rally, die op 5 januari van start gaat in de Saudi-Arabische havenstad Jeddah. De officiële lijst met inschrijvingen voor de Dakar 2020 telt 351 voertuigen (versus 334 in 2019): 170 motoren en quads, 134 auto's en ssv's en 47 vrachtwagens.

Lees meer

Van Loon wil aanstaande zaterdag Preproloog titel verdedigen

Lees meer...

Nog maar 47 dagen tot de start van Dakar 2020 in Saudi-Arabië, maar Erik van Loon zit tot die tijd niet stil. Aanstaande zaterdag vindt de Preproloog plaats op Landgoed Duynenwater in Eersel, een nieuwe locatie ten opzichte van andere jaren. Van Loon wil zijn titel verdedigen na zijn vijfde winst van vorig jaar. Daarnaast is het team ook druk bezig met de laatste loodjes voor Dakar.

Lees meer