Hij komt er weer aan: de Dakar Gids

Lees meer...

Nog dikker (132 pagina’s maar liefst) dan vorig jaar en dus met nog meer informatie, niet alleen over de Dakar Rally, maar ook over de Africa Eco Race. Interviews met de deelnemers, achtergronden over de wedstrijden en reportages achter de schermen maken het volgen van de edities van 2018 nóg leuker!

Lees meer

Ten Brinke fabrieksrijder bij Toyota, met Périn als navigator

Lees meer...

Bernhard ten Brinke keert terug in de Dakar Rally 2018 als fabriekscoureur van Toyota Gazoo Racing South Africa. Voor het eerst in de geschiedenis wordt een Nederlandse autocoureur opgenomen in een officieel fabrieksteam. De 40-jarige inwoner uit Zeddam vormt tijdens de 40ste editie van de Dakar Rally een team met oud-winnaars Giniel de Villiers en Nasser Al-Attiyah, met topnavigator Michel Périn aan zijn zijde. 

Lees meer

De Rooy grijpt in Africa Eco Race terug op oude truck

Lees meer...

Gerard de Rooy zal in de Africa Eco Race vrijwel zeker niet met zijn nieuwe truck in actie komen. In plaats daarvan gaat Wuf van Ginkel met de Iveco Powerstar Evo rijden, met als belangrijkste doel de nieuwe truck, met onafhankelijke wielophanging, door en door te testen. De Rooy zal dan met zijn ‘oude’ Powerstar, die zijn betrouwbaarheid al meer dan bewezen heeft, voor de winst van het algemeen klassement van de Africa Eco Race gaan.

Lees meer

Van den Brink verslaat De Rooy in PreProloog

Lees meer...

Martin van den Brink kan met een goed gevoel afreizen naar de Dakar Rally in Zuid-Amerika. In de PreProloog op het Eurocircuit in Valkenswaard was hij Gerard de Rooy – de winnaar van de afgelopen jaren – in de finale te snel af. Dat meevallertje kon Van den Brink, na uitvalbeurten in de Silk Way Rally en de OiLibya Rally, goed gebruiken.

Foto: Tim Buitenhuis / Pridex Media

Lees meer

Tim en Tom Coronel met zijn tweeën in ‘The Beast’ naar Dakar-rally

Lees meer...

En toch is het –weer een buggy geworden waarmee de tweelingbroers Tim en Tom Coronel van 6 tot 20 januari aanstaande aan de Dakar-rally gaan meedoen. Echter ditmaal gaan zij in Zuid-Amerika niet meer afzonderlijk op pad maar nemen beiden plaats in de auto die zij bij Jefferies Racing in het Californische Apple Valley hebben laten bouwen. (klik verder voor de video van de onthulling) 

Lees meer

Martin van den Brink vindt in Janus van Kasteren nieuwe backup-rijder

Lees meer...

HARSKAMP - Janus van Kasteren is tijdens de komende Dakar Rally de snelle assistent in het team van Mammoet Rallysport. De 31-jarige rallyrijder uit Veldhoven debuteert begin 2018 in de grootste rally ter wereld. Pascal de Baar fungeerde de afgelopen vier jaar als backup voor Martin van den Brink. Pascal stapte begin dit jaar echter over naar het Riwald team.

Martin van den Brink komt in Zuid-Amerika aan de start met de CBH 385. De Harskamper vormt een equipe met monteur Daniel Kozlovsky en navigator Wouter Rosegaar. De Front K520 wordt bestuurd door Janus van Kasteren. De jonge Brabander krijgt twee ervaren Mammoet-mannen aan zijn zijde: monteur Richard Mouw en navigator Wouter de Graaff.

De teams van Mammoet Rallysport presenteren zich zondag aan het grote publiek tijdens de Pré-proloog in Valkenswaard. Iedereen is zondag op het Eurocircuit welkom om de teamleden te ontmoeten.

‘Ervaren Mammoet-mannen’

Martin van den Brink kijkt uit naar de komende Dakar Rally en de samenwerking met Janus van Kasteren. ,,We zijn blij met de komst van Janus van Kasteren. Ik denk dat hij de rol van backup uitstekend kan invullen. Het is prettig dat hij twee ervaren Mammoet-mannen aan zijn zijde heeft.’’

De 47-jarige Harskamper ligt op koers voor de Dakar Rally. ,,We hebben na de Pré-proloog nog ruim twee weken. Op 24 november gaan de voertuigen in Le Havre op de boot naar Callao in Peru. Ik ben tevreden met de ontwikkelingen tot nu toe. Na eerdere problemen hebben we de techniek iets aangepast. We rijden met iets minder vermogen. De Renault truck heeft nu nog één turbo in plaats van twee. Voor ons is de betrouwbaarheid het belangrijkste. Ik wil hoe dan ook op 20 januari aan de finish staan in Córdoba. We gaan natuurlijk proberen om een goede klassering te behalen. De dagsuccessen komen vanzelf als de truck heel blijft. We weten dat het met onze snelheid wel goed zit. Ook binnen en rond ons team hebben we alles voor elkaar. Ik denk dat Mammoet Rallysport voor 95% klaar is. De resterende 5% moet uit de betrouwbaarheid komen. Daar is in Tsjechië de afgelopen tijd flink aan gewerkt. Ik denk dat alles en iedereen ervan doordrongen is dat we in ons vierde jaar met de Renault truck moeten laten zien wat we echt in onze mars hebben.’’

‘Blij met deze kans’

Janus van Kasteren voelt zich ‘vereerd met de rol’ in het team van Mammoet Rallysport. ,,Ik ben heel blij met deze kans,’’ zo maakt Van Kasteren duidelijk. ,,Toen Martin ons benaderde waren we het snel met elkaar eens. Ik kan mij heel goed vinden in een rol als snelle assistent. Het is een prachtige kans om te rijden in een prachtig team met hele goede trucks.’’

De eigenaar van Boss Machinery in Veldhoven heeft ondanks zijn jonge leeftijd al de nodige rallyervaring. ,,Ik heb natuurlijk veel minder ervaring dan bijvoorbeeld Pascal de Baar dat is duidelijk. Maar ik heb onder andere in Spanje en in Marokko gereden met onze eigen DAF-truck. We hebben vijf keer de Morocco Desert Challenge gereden.’’ Ook vader Janus senior blijkt een fanaat te zijn. ,,Het is prachtig dat hij er ook bij kan zijn. We delen de passie voor de rallysport.’’

‘In dienst van Martin’

Volgens Van Kasteren is het duidelijk wat er van hem wordt verwacht in Zuid-Amerika. ,,We rijden volledig in dienst van Martin. Het doel is om te zorgen dat Martin zo hoog mogelijk kan eindigen. Als ik op die manier mijn steentje kan bijdragen in het eventuele succes van Martin dan ben ik ook dik tevreden. Natuurlijk moet ik zorgen dat ik de finish haal. Ik heb alle vertrouwen in dit team. Als de truck van Martin heel blijft dan kan hij heel hoog eindigen. Uit eigen ervaring weet ik dat het met de snelheid van Van den Brink wel goed zit. We gaan met zijn allen proberen om dat in de Dakar Rally te vertalen in een goed eindresultaat.’’

De Dakar Rally 2018 start op 6 januari in Lima. Via de hoofdstad van Peru trekt de karavaan richting Bolivia. Het laatste deel van de rally is in Argentinië. De finish, na 9000 wedstrijdkilometers, is op 20 januari in Córdoba.

Shakedown Team foto's Dakar 2018

Lees meer...

Het Shakedown fototeam is komende Dakar weer van de partij en staat garant voor spectaculair fotomateriaal! Niet voor niets werd in de Dakar van 2014 de prijs 'Beste Foto' gewonnen. Rallymaniacs zal komende Dakar natuurlijk met onze liveblog en de vele persberichten en reacties vanuit het bivak van de partij zijn. Aangevuld met goed actiemateriaal van de stages door het Shakedown fototeam!  

Lees meer