LIVE - Dakar 2018: Etappe 12 - Chilecito - San Juan

Lees meer...

Goed fysiek management is de sleutel tot succes in deze tweede marathonetappe voor de motoren, wiens armen het zwaar krijgen door de honderden slingers en bochten die ze te verduren krijgen. De enige manier waarop de deelnemers in de auto's en trucks deze lange dag zullen doorkomen zonder vast te lopen in de rio's, is door zorgvuldig het roadbook te volgen.

Lees meer

Van de Huijgevoort goed door de marathonetappe

Lees meer...

‘Even’ 900 kilometer wegtrappen over de weg is geen pretje, maar zeker niet op een rallymotor die daar niet voor is gemaakt. Toch had Luc van de Huijgevoort er niet zo veel moeite mee. Na de zware elfde etappe – deel 1 van de marathonstage – kwam de afgelasting van etappe 12 helemaal niet zo ongelegen.

Lees meer

Top 10 blijft in zicht voor DakarSpeed

Lees meer...

De schade beperkt houden was de opdracht in de elfde etappe van de Dakar Rally, de Fiambalá Super Special. Vastrijden, van een duin af rollen, banden lek rijden: het kon allemaal in de koninginnenrit, die zoals verwacht nogal wat verschuivingen teweeg bracht in het klassement. Maurik van den Heuvel hield de schade beperkt tot drie lekke banden, finishte als tiende en heeft in het klassement nog altijd zicht op de top 10.

Lees meer

Maik Willems laat zingende sirenen links liggen

Lees meer...

Met verstand rijden – stevig doortrappen, maar niet tot het gaatje – heeft Maik Willems en Rob van Pelt in de elfde etappe van de Dakar een keurige 26ste plaats in het algemeen klassement opgeleverd. In de koninginnenrit, die Bernhard ten Brinke de eerste Nederlandse zege bij de auto’s opleverde, maakte de Bastion-equipe helemaal niks mee.

Lees meer

Van Genugten verliest twee uur in koninginnenrit

Lees meer...

Als er één dag is in de Dakar waarop je geen pech moet krijgen, dan is het in de Fiambalá-etappe. Ton van Genugten overkwam het wel. Het kostte hem twee uur en twee plaatsen in het klassement. De nummers 5 (Ardavichus), 6 (Macik) en 7 (Van Genugten) zijn echter maar gescheiden door nog geen drie minuten.

Lees meer

LIVE - Dakar 2018: Etappe 11 - Belén - Fiambalá/Chilecito

Lees meer...

De koninginnenrit van deze Dakar. Als het erg heet is - en dat is niet ondenkbaar - en de stevigheid van het zand vermindert, is dit een van de moeilijkste plekken in Argentinië. En mogelijk de plaats waar een coureur in goede vorm kan schitteren. Net als in 2016 bepalen resultaten van de special van de vorige dag de startvolgorde, met een mix van de beste tien motoren, tien auto's en vijf trucks. De motorrijders verblijven aan het einde van de dag opnieuw in een marathonbivak.

Lees meer

Smits verleent eerste hulp aan gecrashte motorrijder

Lees meer...

Elke Dakardeelnemer heeft er wat van die dagen tussen zitten dat het niet lekker gaat. De elfde etappe was er zo eentje voor Maikel Smits. Halverwege de proef in de gevreesde duinen van Fiambalá kwam hij bij een motorrijder die hard gevallen was. Hij bleef erbij tot de man in de helikopter lag. “Daarna was de zin over en het moreel weg.”

Lees meer

Bernhard ten Brinke schrijft geschiedenis met etappe winst

Lees meer...

Bernhard ten Brinke heeft de elfde etappe van de Dakar Rally 2018 gewonnen. De fabriekscoureur van Toyota Gazoo Racing South Africa is hiermee de eerste Nederlandse autocoureur ooit die een volwaardige Dakar-etappe heeft gewonnen. Met zijn Toyota Hilux versloeg Bernhard op de special stage van 280 km de gehele wereldtop met ruime marge. Nummer twee Cyril Despres volgde op 4:35 min. “Dit is helemaal geweldig. Wát een dag!”

Lees meer