Van Loon niet naar Dakar 2018

Lees meer...

Erik van Loon heeft de knoop doorgehakt: hij zal niet deelnemen aan Dakar 2018. De sterke groei van zijn bedrijf vereist al zijn aandacht. Hierdoor is een goede voorbereiding op de rally niet mogelijk. Van Loon heeft hier lang over nagedacht en verschillende aspecten in zijn besluit meegenomen.

Lees meer

Van Genugten nog niet klaar met Dakar Rally

Lees meer...

Ton van Genugten is nog niet klaar met de Dakar Rally. Om in januari in Zuid-Amerika zo goed mogelijk voor de dag te komen, doet de Brabantse coureur ter voorbereiding in juli mee aan de Silk Way Rally, die op 6 juli start in Moskou en op 22 juli finisht in het Chinese Xi’an. 

Lees meer

Op weg naar het hoogst haalbare: Riwald Dakar Team en Pascal de Baar bundelen krachten

Lees meer...

Al vier jaar staat Pascal de Baar aan de basis van de ontwikkeling van de Renaulttruck, die gebouwd wordt door Mario Kress van MKR in Tsjechië. De Renault heeft laten zien dat er erg veel potentie inzit, met een aantal mooie etappe- en eindoverwinningen in de Dakar Rally, de Silk Way Rally, Oilibya Rally en de Morocco Desert Challenge.

Lees meer

Registraties voor Dakar 2018 geopend

Lees meer...

Met minder dan acht maanden te gaan, zijn de registraties voor Dakar 2018 vandaag geopend. Motoren en quads kunnen tot 15 juli aanstaande registreren voor de rally die op 6 januari in Lima, Peru van start gaat.

Lees meer

Side by Side: Progressie in drie stappen

Lees meer...

In 2017 werd een nieuwe zelfstandige categorie geintroduceerd in de Dakar. De lichtgewicht SSV/UTV voertuigen zijn beter geworden en inmiddels aangepast aan de veeleisende omstandigheden van deze rally. Ze zijn een ideale manier om teams kennis te laten maken met de sport.

Na de bevestiging van de levensvatbaarheid van deze categorie, heeft de ASO een driejarig plan opgezet om te blijven ontwikkelen terwijl de investeringen van huidige deelnemers uit de afgelopen deelnemers gewaarborgd blijven.

De categorie wordt vanaf nu Side by Side genoemd, of SxS in afgekorte vorm. Het proces om de klasse naar een hoger plan te tillen wordt ondersteund door Polaris, Yamaha en Can-Am. Van hen wordt verwacht dat ze ontwikkelingen in navolging van de trends die inmiddels een paar jaar op de markt zijn verschenen.

Side by Side planning:

2018: Een eigen klassement
De side by side voertuigen die voldoen aan de nieuwe regulaties krijgen een eigen klassement. Alle bestaande T3.2s: Lichte voertuigen tot 1050cc die voldoen aan de standaarden van de FIA.

2019: Twee aparte categorieën
Een klasse voor de nieuwe generatie Side by Side-voertuigen en een open klasse voor de huidige T3.2s

2020: Alleen Side by Side
Vanaf 2020 worden alleen de nieuwe Side by Sides toegelaten tot competitie in de categorie. De T3.2s zullen weer behoren tot de auto-categorie.

Belangrijkste criteria voor toelating in Side by Side: • Productieauto’s, een minimale productie van 500 stuks per jaar. Alleen voertuigen voor twee passagiers zijn toegestaan.
• Een goedgekeurde FIA rolkooi
• Maximale inhoud van tank is 130 liter, die in de lengte onder de stoelen geplaatst wordt.
• Een open chassis, uitgezonderd de rolkooi
• Minimale wielbasis: 2700mm
• Motoren uit de productie, turbo’s zijn toegestaan, maximaal 1050cc inhoud.
• Maximale snelheid van 130km/h.
• Minimaal gewicht van 850 kg

Marc Coma: Goed naar kritiek deelnemers geluisterd

Lees meer...

Natuurlijk was Marc Coma, sportief directeur van de Dakar Rally, er ook niet blij mee dat er afgelopen jaar zo veel wedstrijdkilometers moesten worden geschrapt. “Er zit heel veel werk in een etappe. Over elke kilometer wordt nagedacht. Een route inkorten of schrappen is wel het laatste wat we willen. Maar soms kan het, vanwege onverwachtse omstandigheden waar we geen invloed op hebben, niet anders.”

Lees meer

  • 1
  • 2