Stof en tijdstraf brengt Van Loon vijfde positie tijdens leuke strijd in ELE Rally

Lees meer...

Gedurende de ELE Rally komen Erik van Loon en Harmen Scholtalbers steeds beter in hun ritme. Terwijl er ontzettend hard wordt gereden, zorgt het stof op de mooie en droge proeven voor tijdsverlies. Op proef acht, in Best, is er een onduidelijke situatie waar Van Loon een keuze moet maken, dat blijkt de verkeerde en er volgt een tijdstraf. Daardoor komen ze niet verder dan de vijfde positie in Van Loon’s thuisrally.

Op de eerste vrijdagproef blijkt dat de verschillen moeten komen uit foutjes, er zit slechts 1,9 seconden tussen Van Loon (vierde tijd) en De Jong (eerste tijd). “Er was echt geen ruimte voor fouten, de verschillen waren zo klein en de snelheid lag erg hoog. Op de tweede keer Somerlo zagen we net voor de start dat we een krom wiel hadden, snel gewisseld en daardoor zaten we net niet lekker in de concentratie en maakten we foutjes en vielen we terug naar de vijfde plek. Daar bleek dus dat ik meer kilometers in de benen moet hebben om mee te kunnen doen voor de winst.”

Zaterdagochtend wilde Van Loon direct in de aanval om naar voren te komen.''Maar dat deed de rest ook, wat werd er hard gereden dit weekend. Uiteindelijk klommen we naar de vierde plaats en zat er nog maar zes seconden naar Van Deijne op plek drie. Helaas kregen we toen een tijdstraf van de organisatie die ons terugwierp naar plaats vijf. Die straf kregen we voor het afsnijden van een stuk proef die onduidelijk was afgelint. In het stof is het niet gelukt om van plaats vijf terug te komen naar vier. Wel reden we de snelste tijd op Son.''

''Het was weer een erg mooie rally. Er stond veel publiek naast de proeven en het was ook schitterend weer. We hebben ontzettend genoten, zeker ook van de leuke strijd met de rest. Het was heerlijk om hier weer te rijden, als het aan mij ligt dan ga ik nog meer rijden met de Skoda''

Mirjam Pol kijkt terug en vooruit....

Lees meer...

Dakar 2019 ligt alweer even achter ons, en de ontwikkelingen voor 2020 zijn in volle gang. Mirjam Pol kijkt terug op de afgelopen Dakar, kijkt vooruit naar 2020 en licht een aantal zeer interessante nieuwe ontwikkelingen toe.

Lees meer

Rallymaniacs zoekt sponsoren

Lees meer...

Al sinds 2005 is Rallymaniacs hét nieuwsplatform wat zich uitsluitend richt op het meest actuele nieuws en de ontwikkelingen rondom de internationale rally-raids. Door middel van het verzorgen van persberichten, interviews, foto- en videoreportages, met als hoogtepunt van het jaar natuurlijk de verslaggeving van de Dakar, zorgen wij ervoor dat jullie geen nieuws hoeven te missen. Natuurlijk willen wij jullie daar óók in de toekomst graag van blijven voorzien én, gezien de grote vraag, dit jaar wederom een magazine rondom de Dakar uitbrengen.

Lees meer

Dakar 2020: hoofdstuk 3

Lees meer...

Na drie decennia Afrika en 11 jaar Zuid-Amerika begint de Dakar aan een nieuw hoofdstuk: het Midden-Oosten. Saudi-Arabië, het grootste land in het Midden-Oosten, zal in januari 2020 de Dakar rally ontvangen. De 42e editie wordt van 5 tot en met 17 januari verreden, met een totale lengte van 9.000 kilometer en gaat van start in Jeddah.

Lees meer

Bevestigd: Dakar Rally verhuist naar Saoedi-Arabië

Lees meer...

De Dakar Rally verhuist naar Saoedi-Arabië. Na 30 jaar Afrika en een decennium Zuid-Amerika, wordt daarmee een nieuw hoofdstuk hoofdstuk toegevoegd aan de geschiedenis van de grootste woestijnrally ter wereld. Dat heeft de organisatie van de Dakar, ASO, vandaag officieel bekend gemaakt.

Lees meer

Dakar definitief naar Saudi-Arabië?

Lees meer...

Hoewel ASO het nog niet heeft bevestigd, worden de geruchten steeds sterker: de Dakar wordt in 2020 in Saudi-Arabië verreden. Volgens Motorsport.com zijn de voorberedingen voor de start in Riyadh al in gang gezet en wordt het nieuws dat er een overeenkomst is voor vijf jaar binnenkort door de Dakarorganisatie naar buiten gebracht. 

Lees meer

Lavigne vervangen door Castera bij A.S.O.

Lees meer...

Terwijl er volop gespeculeerd wordt waar de Dakar van 2020 verreden gaat worden, verschijnen in de Franse media berichten dat er in de Dakar organisatie een grote verandering heeft plaats gevonden. Algemeen directeur Etienne Lavigne verlaat A.S.O en wordt vervangen door David Castera.

Lees meer

Formule 1 Jaarspel 2019: Minimaal 6.000 Euro aan prijzen!

Lees meer...

Half maart nadert en dus mogen de Formule 1-motoren weer gestart worden. In Australië vindt de eerste Grand Prix van dit jaar plaats en de voortekenen zijn veelbelovend voor wie van spanning houdt. Het lijkt erop dat Lewis Hamilton een zware opgave gaat krijgen om zijn zesde wereldtitel binnen te halen. Ferrari oogde sterk tijdens de testdagen en ook de door Honda aangedreven Red Bull lijkt een stuk dichterbij te staan dan een jaar geleden.

Lees meer

Voor Bernhard ten Brinke begint Dakar 2020 in Qatar

Lees meer...

Amper een maand na de Dakar 2019 begint Bernhard ten Brinke alweer aan de voorbereiding op de Dakar Rally van 2020. De eerste ronde van het WK Off Road Rally’s in Qatar markeert voor de Nederlandse fabriekscoureur van Toyota een nieuwe fase in zijn carrière. “Om voorin mee te kunnen strijden in de Dakar Rally is ervaring en wedstrijdritme essentieel. Vandaar dat ik dit jaar een volledig programma ga rijden.”

Lees meer