T4f Racing kijkt terug op een mooi avontuur: samen aankomen in Dakar

b_600_0_16777215_00_images_01-AFRICA-RACE_2018_1401_finish_01_14_AER_Leg_12-8698.jpg

Het team van Gerard van Lieshout is nog maar net terug uit Senegal. De reis terug naar Nederland ging niet zonder laatste obstakels want het vliegtuig naar huis was defect. Na een extra dag in Dakar en een knipbeurt bij de lokale kapper kwam het team blij en tevreden weer thuis. Een tweede rally noemde monteur Arno van Bakel het. Toch was het een mooie rally voor het team met relatief weinig problemen. Als er dan toch problemen waren, dan was er een fijn klein en gezellig team bestaande uit monteurs Rob en Arno, en chauffeur Hans om dat weer op te lossen.

Gerard van Lieshout begon ooit samen met Arno van Bakel aan het rally-avontuur. In de avonduren werd de auto gebouwd, maar ook de tijd Arno zijn werkgever Oostendorp Auto werd ingezet om het team voor te bereiden op de rally’s. Oostendorp ondersteunde het team dan ook niet alleen in de voorbereidingen. In de tweede week van de rally ging de servicetruck kapot, maar daar was MAN in Nijmegen dat zorgde dat er onderdelen naar Mauritanië werden gestuurd om verder te kunnen.

Waar het team weinig problemen mee heeft gehad, dat waren de banden. De Rockproof band van bandenfabrikant Nokian zorgde er samen met de vering van Reiger Suspension voor dat de Toyota Landcruiser ongehinderd door de twaalf etappes kon rijden. Motul voorzag het team van de nodige kleding en natuurlijk olie, geleverd door Olieservice Zuid-Nederland, om de Africa Eco Race door te komen. De Toyota kwam niet geheel ongeschonden door de rally. Arno en Rob werkten menig avond door met het materieel van Intercel om de auto weer in goede staat mee te geven met Gerard en Guido.

T4F Rally reed niet alleen voor haar eigen prestaties tijdens de Africa Eco Race. Op de auto is de sticker van Stichting Lillifee te vinden. Van Lieshout wil persoonlijk iets kunnen betekenen voor de stichting die kinderen met een ontwikkelingsstoornis zonder diagnose helpt te communiceren.

Het is voor het team dan ook een mooie prestatie om tweede te worden in de T2 klasse, en het winnen van de T2 Diesel klasse. Vooral omdat het doel alleen maar was om de rally uit te rijden.

Gerard van Lieshout kijkt terug op een geweldige ervaring. Eerder zei hij nog “Ik doe dit niet meer” maar nu sluit hij niet meer uit dat hij nog eens mee wil doen. “Het is perfect gegaan, van de eerste tot de laatste dag.” Het plaatje was compleet met dit team en de partners, volgens Van Lieshout.