Van Lieshout en Slaats aan het dwalen in Mauretanië

b_600_0_16777215_00_images_01-AFRICA-RACE_2018_0901_stage7_01_09_AER_Leg_7-0172.jpg

Tot 40 kilometer voor het einde van de 486 kilometer lange zevende etappe van de Africa Eco Race ging het prima met Gerard van Lieshout en Guido Slaats. Een keertje vastzitten in het kamelengras, dat hoort erbij in Mauretanië. Maar in het laatste deel van de proef die begon en eindigde bij het bivak van Chami raakte het T4F-duo compleet uit koers.

Navigator Guido Slaats vertelt: “Niet ver voor de duinen zijn we van de kompaskoers af geraakt. We zijn te ver naar rechts gereden en gaan dwalen. Ik zei tegen Gerard: ‘We moeten er haaks links op, dan komen we vanzelf de sporen weer tegen’. Dat hebben we ook gedaan, maar we konden ze niet vinden. We wisten dat we de duinen in moesten, maar dat wilden we alleen doen op het juiste spoor. We waren bang dat we er anders nooit meer uit zouden komen.”

“We zijn een paar keer heen en weer gereden, zeker 80 kilometer, maar we konden het maar niet vinden. Uiteindelijk zijn we om de duinen heen gereden en op de harde weg uitgekomen. Die hebben we gevolgd en zo kwamen we bij de finish uit. Dat is niet hoe het moet natuurlijk. We hebben minstens twee waypoints gemist en we zijn een heleboel tijd verloren.”

In de uitslag van de zevende etappe hebben Van Lieshout en Slaats inmiddels een half uur straftijd gekregen voor de gemiste waypoints. In het klassement zakten ze drie plaatsen naar positie 32. Hun leidende positie in het subklassement voor standaardauto’s zijn ze kwijt.