Kapotte band kost Van Lieshout veel tijd

b_600_0_16777215_00_images_01-AFRICA-RACE_2018_0801_stage6_01_08_AER_Leg_6-5864.jpg

In de zesde etappe van de Africa Eco Race zat het een beetje tegen voor Gerard van Lieshout en Guido Slaats. Het T4F-duo was op weg naar een mooie tijd in de eerste stage in Mauretanië, toen een kapotte band voor oponthoud zorgde.

De band zelf was nog niet eens het probleem, maar het luchtkussen waarmee Van Lieshout en Slaats de Toyota moesten opkrikken om de band te wisselen. “Dat lukte niet”, vertelt Van Lieshout. “We hebben er een half uur mee staan stoeien. Dat is jammer, maar we hebben nog vijf dagen om het te compenseren.”

Ondanks de tegenslag steeg Van Lieshout een plekje in het klassement en behield hij de leiding in de standaardklasse. De etappe was hem goed bevallen. “Veel los zand, veel snelle stukken, een paar duintjes. Een mooie dag.”

De karavaan van de Africa Race kwam maandagochtend vroeg aan in Mauretanië en blijft tot woensdagochtend in hetzelfde bivak in Chami. Dat komt goed uit, want bij het vertrek uit Dakhla bleek de servicetruck pech te hebben. “Dat onderdeel wordt dinsdag door MAN Nijmegen ingevlogen, dus we hoeven onze servicetruck niet te missen.”