Van Lieshout goed door stenen-etappe in Africa Race

b_600_0_16777215_00_images_01-AFRICA-RACE_2018_0401_stage3_01_04_AER_Leg_3-5651.jpg

Gerard van Lieshout kon zich niet heugen dat hij ooit zoveel stenen zag als in de derde etappe van de Africa Eco Race. “Bijna niet te geloven, maar het was 400 kilometer lang niets anders dan stenen, keien en nog meer stenen”, zei Van Lieshout bij aankomst in het bivak in Assa, waar de T4F-Toyota met de 35ste tijd arriveerde.

De vele stenen maakten de derde etappe tot een ongemeen zware dag. “De auto en wij zelf ook hebben best te lijden gehad”, constateerde Van Lieshout. “Het was afzien geblazen, maar we hebben de dag wel goed doorstaan. Geen banden kapot gereden, alleen een schokbreker achter. Maar dat is prima te repareren, dus de auto staat er morgenochtend weer fris bij voor de vierde etappe.”

Het liep vandaag een stuk beter dan gisteren in de tweede etappe, toen Van Lieshout en navigator Guido Slaats letterlijk het spoor bijster raakten en een paar keer vast kwamen te zitten in de duinen. Die zaten er in de derde etappe niet in. “Het was op zich best een leuke proef en zonder de problemen van gisteren waren we lekker vroeg in het bivak. Dat geeft de monteurs mooi te tijd om de auto weer in orde te maken en wij kunnen fijn op tijd ons mandje in, om morgen ook weer fit aan de start te staan, want het wordt een lange dag met een proef van 500 kilometer.”