T4f Racing kijkt terug op een mooi avontuur: samen aankomen in Dakar

Lees meer...

Het team van Gerard van Lieshout is nog maar net terug uit Senegal. De reis terug naar Nederland ging niet zonder laatste obstakels want het vliegtuig naar huis was defect. Na een extra dag in Dakar en een knipbeurt bij de lokale kapper kwam het team blij en tevreden weer thuis. Een tweede rally noemde monteur Arno van Bakel het. Toch was het een mooie rally voor het team met relatief weinig problemen. Als er dan toch problemen waren, dan was er een fijn klein en gezellig team bestaande uit monteurs Rob en Arno, en chauffeur Hans om dat weer op te lossen.

Lees meer

Gerard de Rooy geniet van ‘old skool Dakar’

Lees meer...

Op het strand bij het Lac Rose, in de buurt van de Senegalese hoofdstad Dakar, maakte Gerard de Rooy er nog even een wedstrijdje van. Het slot van de Africa Eco Race was kort, maar spectaculair, met alle tien de trucks tegelijk op het strand. Aan de eindstreep keek De Rooy terug op wat hij betitelde als ‘old skool Dakar’. “Ik heb een hartstikke leuke rally gehad.”

Lees meer

Adwin Hoondert heeft ‘enorm genoten’ van Africa Race

Lees meer...

Het laatste ritje van 20 kilometer over het strand van Dakar en rond het Roze Meer was nog best tricky, maar tegelijkertijd heeft Adwin Hoondert er erg van genoten. Aan de finish van de Africa Eco Race kijkt hij terug op een geslaagd evenement. “Ik heb een geweldige rally gehad.”

Lees meer

Team Van de Laar: ‘Prachtig, om finish in Dakar mee te maken’

Lees meer...

Ze waren er nog nooit eerder geweest, maar de finish van de Africa Eco Race op het strand bij Dakar voelde als thuiskomen voor Jan en Ben van de laar en Dolf Huijgens. “Dit moet je een keer meegemaakt hebben”, vond Jan van de Laar. “Dat laatste stukje over het strand en rond het Roze Meer: heel speciaal vond ik het.”

Lees meer

Jan en Ben van de Laar houden zich niet aan de afspraken

Lees meer...

Die laatste etappe van de Africa Eco Race – die van morgen aan het Lac Rose is meer een ererondje dan een etappe – zouden ze het rustig aan doen, hadden Jan en Ben van de Laar vooraf afgesproken. Bij de start van de 219 kilometer lange proef keken de broers elkaar nog eens diep in de ogen. “Rustig aan en de truck naar de finish brengen”, was de afspraak. Dat is niet gelukt.

Lees meer

Opnieuw een te snelle proef voor Gerard de Rooy

Lees meer...

De laatste etappe van de Africa Eco Race in Mauretanië was opnieuw een te snelle proef voor Gerard de Rooy. Hij joeg de Petronas Team De Rooy Iveco tot tegen de begrenzer, maar kon daarmee niet op tegen de auto’s en buggy’s die snelheden tot rond de 180 kilometer haalden. Aan de finish van de 219 kilometer selective section noteerde hij zodoende de zesde tijd.

Lees meer

Jan van de Laar snelste truck in taaie tiende etappe

Lees meer...

“Een absurd taaie proef”, noemde Jan van de Laar de tiende etappe van de Africa Eco Race. En juist die etappe sloot hij af als snelste truck. Van de Laar legde de 408 kilometer van Amodjar naar Akjout 24 minuten sneller af dan Gerard de Rooy en dat kwam vooral doordat hij twee keer als een soort snelle assistentie fungeerde voor De Rooy.

Lees meer