Africa Eco Race presenteert zich aan het Nederlandse publiek bij Snowworld

b_600_0_16777215_00_images_01-AFRICA-RACE_2020_vooraf_C04T1776.jpg

De organisatie van de Africa Eco Race was er al vroeg bij dit jaar. Niet veel meer dan een week geleden werd bekend dat de organisatie vandaag de eerste plannen voor de rally van 2020 bekend zou maken.

Met een mooie representatie van het deelnemersveld met de voertuigen van Aad van Velsen, Sander Dericx en Bram van der Wouden was er vijftigtal rally geïnteresseerden aanwezig bij Snowworld in Zoetermeer. Met de beelden van vorig jaar kwamen de aanwezigen in de stemming waarna Rob Steltman hen door het programma leidde.

Opnieuw een twee weken durende rally van noord Marokko naar het beroemde Lac Rose in Senegal, maar met de plannen van de organisatie om dit jaar dieper Mauritanië in te gaan. Jean Louise Schlesser zelf kwam van Manco over naar Nederland om de aanwezigen te vertellen over de plannen, en zijn voorkeur om nieuwe gebieden voor de Africa Eco Race aan te snijden.

Wie nog meer over plannen kwam vertellen was Olav Mol, wel bekend als stem van Ziggo Sport. Dat laatste was dan ook de reden waarom hij sprak voor de aanwezigen want achter de schermen bij Ziggo Sport worden er plannen gemaakt voor dagelijkse uitzendingen op het openbare kanaal. Nog geen harde beloftes maar een warm gebaar naar de Nederlandse rally raid gemeenschap.

Voor de deelnemers is nu het moment aangebroken van beslissingen gaan maken want de inschrijving is open. Oude bekenden als Aad van Velsen staan al definitie op de lijst en maakten dit al eerder bekend. Maar iedereen die nog even moet nadenken heeft tot 15 november om de keuze te maken.

Het verdere verloop van de rally zal beginnen met twee dagen technische en administratieve keuringen in Menton (fra) op 3 en 4 januari. Op 5 januari zullen alle deelnemers over het startpodium in Monaco hen weg vervolgen naar de haven in Sete waar zij met de boot naar Marokko gaan en vervolgens op 19 januari te finishen bij Lac Rose in Senegal.