Africa Eco Race maakt zich op voor Mauritanië

b_600_0_16777215_00_images_01-AFRICA-RACE_2019_0105-Stage5_AER19_190105-4327.jpg

De ultieme Marokkaanse rally special, dat was de etappe van vandaag. Deelnemers aan de Africa Eco Race hadden een doel, Dakhla halen, maar eerst zouden zij nog 420 kilometer aan snelle pistes, stenen en zand overwinnen voor zij het bivak voor de rustdag zouden bereiken. Sommigen zijn opgelucht Marokko uit te zijn, anderen weer zenuwachtig voor wat hen in Mauritanië staat te wachten. Maar allemaal zullen zij een dag kunnen bijkomen in Dakhla.

Motoren

De winnaar van vandaag, Alessandro Botturi, stelde zichzelf een uitdaging vanmorgen aan de start, namelijk het bijhalen van de eerste motorrijder Pal Anders Ullevalseter. En dat lukte want de Noor werd na 20 kilometer al ingehaald en reed samen 400 kilometer met de Italiaanse Botturi naar de finish. Deze beide heren worden gevolgd door Martin Benko wie vandaag derde werd. Maar de nummer drie in het algemeen klassement is Simone Agazzi. De Italiaan speelt het liefst veilig totdat hij zich comfortabel voelt achter het stuur van zijn Honda, bovendien was het opnieuw een etappe waar serieuze navigatie een grote rol speelde. Dat is dan ook de reden dat verschillende deelnemers in kleine groepen reden om samen te werken en niet de gok te wagen veel tijd te verliezen op weg naar Dakhla.
Ook Nederlander Rik Rijders is heelhuids in het bivak, maar dat kan hij niet zeggen van zijn KTM-motorfiets. Gedurende de afgelopen vijf dagen hebben zowel mens als machine veel te verduren gehad en dat is zichtbaar. Daarom ook dat de rustdag van morgen geen overbodige luxe is.

Auto’s

Aleksander Kuprianov heeft de reeks aan overwinningen van Dominique Laure doorbroken. De Rus welke net als Laure ook in een Optimus rijdt was 33 seconden sneller dan Patrick Martin in de Tarek. Erg knap met de kennis dat Martin slechts 33 seconden toegaf op 420 kilometer aan special stage. Een andere Optimus vult het podium van de etappe aan. Het is de auto van Jean-Nöel en Rabha Julien die samen eindigen op iets minder dan twee minuten achterstand, en de derde plaats innemen van de algemeen klassement.

Trucks

De grote glimlach van Elisabete Jacinto toen ze uit zijn truck stapte was geweldig om te zien. De Portugese coureur, perfect geassisteerd door Jose Marwues en Marco Cochin, won de eerste plaats bij de trucks. Weg uit de top drie is Tomas Tomecek wie technische problemen kreeg op het eerste deel van de proef. Aad van Velsen doet goede zaken in het algemeen klassement want hij klimt twee plaatsen door zijn geweldige prestatie van vandaag. Van Velsen wordt op iets minder dan een half uur gevolgd door Johan Elfrink, en Coen den Hartigh sluit het rijtje met de Nederlanders af op een zesde positie.

 

gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1