Van Velsen Rally Sport compleet voor Africa Eco Race

Van Velsen Rally Sport compleet voor Africa Eco Race

Zeven man sterk staat Van Velsen Rally Sport straks aan de start van de Africa Eco Race. Op de teampresentatie afgelopen weekend in Stompwijk werden zij allemaal in een gezellige setting voorgesteld en bevraagd onder het toeziend oog van sponsoren, familie en de pers.

De service crew is grotendeels hetzelfde gebleven, maar Aad van Velsen gaat van start met een geheel nieuwe samenstelling in de cabine. Harry Oosting en Marco Siemons vullen Aad van Velsen aan. Marco stapt in als de monteur, en na vijf jaar stapt Harrie in als navigator. Aad was opzoek naar een ex-motorrijder. “Op de een of andere manier, als je maar lang genoeg met de motor hebt moeten zoeken leer je vanzelf navigeren” Het is een zichtbare trend van de afgelopen tijd; motorrijders stappen over als navigator in de truck. Kijk bijvoorbeeld naar Robert van Pelt bij Coen den Hartig (Arco Rallysport), Jasper Riezebos bij Gerrit Zuurmond (Rainbow Truckteam) en ook de navigator van Martin van den Brink, Wouter de Graaff (Mammoet Rallysport), is een fervent motorrijder.

b_600_0_16777215_00_images_01-AFRICA-RACE_2019_Vooraf_1DTB0892.jpg

Zowel Marco en Harry hebben beide een hoop ervaring, maar Aad vult zelf aan “Je moet eerst eens met alle zeven in kamer leven, en alles meemaken wat je mee gaat maken, en dan weet je pas echt of de klik er is”. Toch zal het even wennen worden de eerste paar dagen, maar het team is klaar voor een mooie ervaring.

403

Aad van Velsen is altijd voorzichtig als het gaat om voorspellingen. Toch liet hij een kleine verwachting los tijdens de presentatie, en dat is ergens tussen plaats 5 en plaats 10. “Het ligt eraan; Hoe is het met je geluk? Hoe is het met je pech?” De rally is niet op voorhand te voorspellen. Top vijf is naar eigen zeggen onmogelijk met een truck van 9 jaar oud. Toch is het ‘blauwe schatje’ heel betrouwbaar, vijf rally’s van start gegaan, vijf rally’s uitgereden. Het is ook niet realistisch om zich te meten met de top van de rally, budgetten verschillen flink maar hij wil zich zeker gaan bemoeiden met ‘the best of the rest’.

Het ‘Karretje’

Het ging maar net vorig jaar, het team werkte nog door tot na de kerst om de servicetruck ‘Brutus’ af te krijgen. Maar, na het afronden van de servicetruck was er dit jaar ruimte voor een nieuw project. En dat werd een nieuwe aanhanger waar de racetruck perfect op zou passen. Het team kocht een bestaande wagen gekocht, geheel gestript, zelf opnieuw opgebouwd en uitgemeten met stukken hout tot alles naar wens was. Nu heeft het team alles, een custom servicetruck, zelfgebouwde aanhanger, betrouwbare GINAF rallytruck en een fantastisch team. “Ik weet nog niet wat we volgend jaar gaan doen, het werk begint een beetje op te raken” grapt Van Velsen.

Africa Eco Race

Later deze week alles over de Africa Eco Race die 30 december van start gaat in de haven van Monaco met de showstart. De eerste etappe zal plaatsvinden op 1 januari in noord Marokko. Later deze week meer.