Africa Eco Race 2019: alles is nog open

b_600_0_16777215_00_images_01-AFRICA-RACE_2019_Vooraf_20_06_presentatie_RM189213.jpg

Gisteravond in het Daf Museum in Eindhoven kwam Africa Eco Race organisator Jean-Louis Schlesser vertellen over de komende Africa Eco Race, die op 30 december a.s. in Monaco van start gaat. Grote vraag bij de Nederlanders is: wie gaat er wel, wie gaat er niet?

Het concept is bekend. De Africa Eco Race gaat terug naar de roots van de Afrikaanse Dakars. Afgelopen editie waren in de truck categorie voor het eerst flink meer deelnemers uit Nederland, die we de laatste jaren in de Dakar in actie zagen. Met Gerard De Rooij, Wuf van Ginkel, Ben & Jan van de Laar, Adwin Hoondert, Aad van Velsen en Johan Elfrink. En die waren allen zeer enthousiast over de rally waarbij de uitgestrekte en verlaten woestijn van Mauretanie veel indruk heeft gemaakt. 

b_600_0_16777215_00_images_01-AFRICA-RACE_2019_Vooraf_TB_L4302.jpg

In 2019 staan er vijf specials in Marokko, zes in Mauretanië en één in Senegal op het programma. Gerard De Rooij heeft in juli overleg met sponsoren Iveco en Petronas, om te bespreken wat het gaat worden: de Africa Eco Race of de Dakar in Zuid-Amerika. En dat zal voor meer teams gelden, zoals het team van Ben en Jan van de Laar. De competitie is nu nog vooral in de Dakar waar echt alle alle (grote) teams aanwezig zijn, terwijl ook de Morocco Desert Challenge hard aan de weg timmert en de ambitie heeft komende jaar het grootste aantal rallytrucks aan de start te hebben in april 2019. 

De komende maanden zal duidelijk worden welke keuzes er gemaakt gaan worden. Natuurlijk kun je hier altijd de laatste ontwikkelingen volgen! 

We spraken Gerard De Rooij en Ben van de Laar hoe zij over de Africa Race en de Dakar denken. 

gallery1 gallery1
gallery1 gallery1