Fried Van de Laar Racing klaar voor Africa Race

b_600_0_16777215_00_images_01-AFRICA-RACE_2018_vooraf_vdLaartest_RM173911.jpg

Nog een paar weken te gaan tot de Africa Race deelnemers zich verzamelen in Monaco, voor de technische keuring en start van de 10e editie. Tijd voor de teams dus om de laatste voorbereidingen te treffen deze weken en het materiaal op orde te brengen voor vertrek. Bij het team van Fried van de Laar Racing zijn ze er al helemaal klaar voor.

Nadat de Daf racetruck gedurende het jaar weer helemaal opgefrist is, en technisch weer helemaal in topconditie is gebracht, werd afgelopen vrijdag een middag in het zand getest om te kijken of alles naar wens is, en om de afstelling van de motor te optimaliseren. Tijdens de Dakars in Zuid-Amerika wordt er op grote hoogte gereden (afgelopen Dakar verbleef de rally 5 dagen op minimaal 4.500 meter hoogte) waardoor er flink wat vermogen verloren gaat, en een goede afstelling van de motor cruciaal is voor een goede 'ademhaling'. 

In de Africa Race speelt hoogte geen rol van betekenis, en kan er veel makkelijker meer vermogen gevraagd worden van de motoren. Iets wat bij piloot Ben van de Laar voor een grote glimlach zorgde, met een motor die makkelijker oppakt en veel beter trekt in het mulle zand. 

Bekijk hier de beelden van de test en luister naar het verhaal van Ben en Jan van de Laar, die vertellen over de laatste voorbereidingen voor de komende weken.  gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1