De Rooy grijpt in Africa Eco Race terug op oude truck

b_600_0_16777215_00_images_00-DAKAR_2018_vooraf_Pre-proloog_De_Rooy_perspresentatie_RM179857.jpg

Gerard de Rooy zal in de Africa Eco Race vrijwel zeker niet met zijn nieuwe truck in actie komen. In plaats daarvan gaat Wuf van Ginkel met de Iveco Powerstar Evo rijden, met als belangrijkste doel de nieuwe truck, met onafhankelijke wielophanging, door en door te testen. De Rooy zal dan met zijn ‘oude’ Powerstar, die zijn betrouwbaarheid al meer dan bewezen heeft, voor de winst van het algemeen klassement van de Africa Eco Race gaan.

De Rooy reed met de nieuw ontwikkelde truck in de Silk Way Rally en liep daar tegen een aantal problemen aan. Daardoor was er onvoldoende tijd om de truck gereed te krijgen voor de OiLibya Rally in oktober in Marokko. “Ik wil in de Africa Eco Race voor de winst gaan”, verklaarde De Rooy. “Niet alleen bij de trucks, maar van het algemeen klassement. Wuf heeft veel ervaring met onafhankelijke wielophanging en is een uitstekende testrijder, dus is het logischer om hem met de nieuwe torpedo te laten rijden. Als hij eens moet stoppen om wat aan te passen of bij te stellen, is dat geen probleem.” 

Petronas Team De Rooy maakte op de PreProloog in Valkenswaard verder bekend dat de conventionele frontstuur-Trakker uit de roulatie wordt gehaald wat rally’s betreft. “In januari komen we met vijf Powerstars in actie: twee in Afrika, drie in Zuid-Amerika”, zei teammanager Henk van Leuven. Het team maakte ook bekend dat het contract met bandenfabrikant GoodYear voor nog eens drie jaar is verlengd.  

gallery1 gallery1
gallery1 gallery1
gallery1