Volg de Africa Eco Race bij Ziggo Sport

Lees meer...

Voor de 12e editie van de Africa Eco Race zal het nummer een Sport TV kanaal in Nederland met meer dan 4.000.000 toeschouwers, dagelijks 50 minuten programma uitzenden. Het programma bij Ziggo Sport bevat elke dag actuele rally-inhoud en dagelijkse verslagen van Ziggo Sport F1 nieuwslezer, Olav Mol en Jack Plooij.

Afgelopen april was de Morocco Desert Challenge voor de tweede maal te zien op Ziggo Sport met vier afleveringen in de weken na de rally. Voor de Africa Race wil Ziggo nog een stapje verder gaan, en dagelijks een uitzending verzorgen voorzien van commentaar door het bekende duo uit de Formule 1,  Olav Mol en Jack Plooij.  Dit is een sterk signaal de Ziggo de Rally-Raid sport een warm hart toedraagt. Als er meer nieuws is maken we dat natuurlijk hier bekend!

Lees meer...

Uitnodiging Presentatie Africa Eco Race 2020

Lees meer...

Organisator Jean Louis Schlesser komt op maandag 15 juli naar SnowWorld in Zoetermeer, voor de presentatie van de Africa Eco Race 2020. Hij spreekt over de doelstelling van de wedstrijd en de uitdaging van rallyraid in de woestijn. Het is een avontuur dat z'n weerga niet kent, terug naar de oorsprong van de sport!

Lees meer

Van Velsen Rally Sport gaat opnieuw naar Dakar in Afrika.

Lees meer...

In Januari 2020 zal Aad van Velsen, voor de derde keer op rij, met zijn team en GINAF rallytruck gaan deelnemen aan de Africa Eco Race die op 5 januari zal starten in Monaco en op 19 januari zal finishen aan het beroemde Roze meer in Dakar, Senegal. De rally die het spoor volgt van de oorspronkelijke Parijs-Dakar rally zoals hij enkele tientallen jaren is verreden voordat die in 2009 verhuisde naar Zuid Amerika. Aad heeft deze beslissing tijdens het sponsorevent van het team afgelopen zaterdag bekendgemaakt.

Lees meer

Africa Eco Race bij Ziggo Sport

Lees meer...

Zondag 19 mei wordt om 09:00 de uitzending van de Africa Eco Race 2019 herhaald op Ziggo Sport. Beleef in deze 52 minuten durende uitzending de gehele rally van noord Marokko naar Lac Rose in Dakar. De enigste rally naar Dakar.

Lees meer

Etappe winst en huldiging Van Velsen Rally Sport

Lees meer...

Na bijna 6000km te hebben geracet door Marokko, Mauritanië en Senegal is het het rallytruckteam uit Stompwijk gelukt om de enige Nederlandse etappezege te behalen in de zwaarste rally van Afrika, de Africa Eco Race. Het is de eerste etappezege ooit voor het team. Tevens heeft het team in het eindklassement bij de trucks een 4de plaats behaald en dat is hun beste klassering ooit.

Lees meer

Klassement Africa Eco Race krijgt vorm op vooravond laatste etappe

Lees meer...

Net als in 2018 was deze elfde etappe van de Africa Eco Race tussen Amodjar en Akjoujt meedogenloos voor de deelnemers. De navigatie was bijzonder lastig en het bewijs is te vinden in de cijfers. Als je de gemiddelde snelheid van de winnaars berekent, die 69 km/u bij de motoren en 78 km/u bij de auto's, dan is deze lager dan normaal en toont daarmee de moeilijkheidsgraad van de etappe. Daarom zullen er vanavond nog velen laat aankomen in het bivak.

Lees meer

Video: Africa Eco Race - Etappe 9

Lees meer...

De zwaarste etappe van de Africa Eco Race. De deelnemers legden in deze negende etappe 375 kilometer af rond Chinguetti, onderdeel van de UNESCO-werelderfgoedlijst, op ongeveer 60 km van het bivak van Amodjar.

Lees meer